Άνοιξε και για τους εργαζόμενους, η ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για την χορήγηση των 800 ευρώ. Η αίτηση υποβάλλεται μέχρι τις 10 Απριλίου και με βάση το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου του εργαζόμενου. Το επίδομα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

Μέχρι στιγμής οι αιτήσεις των εργαζομένων ανέρχονται στις 10.000 σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στην υπεύθυνη δήλωση, που καλούνται να υποβάλουν οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων, των οποίων είτε η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί, με εντολή δημόσιας αρχής είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), λόγω του κορονοϊού, συμπεριλαμβάνονται, εκτός των προσωπικών τους στοιχείων και του αριθμού πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», τα οποία αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» και τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ).

Επίσης, δηλώνουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης.

Το υπουργείο Οικονομικών, στο μεταξύ, ανακοίνωσε πρόσθετους κωδικούς επιχειρήσεων και επαγγελματιών, που εντάσσονται στα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό.
Μεταξύ αυτών είναι ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ψυκτικοί, ανθοπωλεία, λαϊκές αγορές, μεταφορείς, μεσίτες και συνεργεία καθαρισμού. Πλέον θα ισχύουν και για αυτές τις κατηγορίες οι ευνοϊκές ρυθμίσεις, όπως είναι η αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών, η αναστολή καταβολής του ΦΠΑ Μαρτίου, η έκπτωση 40% επί του ενοικίου για επαγγελματική στέγη ή για πρώτη κατοικία και η καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού 800 ευρώ.

Υπολογίζεται ότι το έκτακτο βοήθημα θα το εισπράξουν περίπου 1,7 εκατ. εργαζόμενοι, ενώ στις 6 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενος και τις επιχειρήσεις με έως 5 εργαζόμενους.

Πηγή: ΕΡΤ
Σχετικές ειδήσεις: Σε λειτουργία η πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για τους εργαζόμενους
Γ. Βρούτσης: Πρώτο μας μέλημα η διασφάλιση των θέσεων εργασίας (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Ελπίζω πως αυτός ο εφιάλτης θα τελειώσει σύντομα»
Επόμενο άρθροΠροτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την κρίση λόγω κορονοϊού στον τουρισμό – επισιτισμό