Την ώρα που οι περισσότερες χώρες στον κόσμο ακολουθούν την οδηγία του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και αυξάνουν τα τεστ για τον κορωνοϊό, η Ελλάδα φαίνεται να μένει στα ίδια επίπεδα, καθώς μέχρι σήμερα, 1 Απριλίου, έχουν διενεργηθεί στη χώρα, μόλις 17.350 τεστ.

Με έναν απλό απολογισμό, στην Ελλάδα γίνονται κατά μέσο όρο 500-600 τεστ καθημερινά, ένας μικρός αριθμός, συγκριτικά με χώρες όπως η Ιταλία, η Γερμανία, οι Η.Π.Α, η Ελβετία, η Νότια Κορέα και η Βρετανία. Η Ελλάδα, μάλιστα, λείπει από τους πίνακες με τα δεδομένα των αριθμών των τεστ παγκοσμίως, ενώ συγκαταλέγονται οι περισσότερες χώρες.

Όσα περισσότερα τεστ γίνονται, ακόμα και σε πολίτες που δεν έχουν ξεκάθαρα συμπτώματα κορωνοϊού, τόσο πιο ρεαλιστική θα είναι η εικόνα των κρουσμάτων σε κάθε χώρα, ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα το θέμα της συγκεκριμένης νόσου, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκρεμπρεεσούς, δήλωσε πως η διενέργεια τεστ και η στρατηγική εντοπισμού των κρουσμάτων «θα πρέπει να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της αντιμετώπισης του κορωνοϊού σε όλες τις χώρες».

Στην Ιταλία, στις 31 Μαρτίου έγιναν 500 τεστ κορωνοϊού ανά ένα εκατομμύρια κατοίκους, ενώ στη Βρετανία 122 ανά ένα εκατομμύρια κατοίκους, σύμφωνα με τον Οργανισμό Our Wolrd In Data.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μέχρι και χθες, 31 Μαρτίου, έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 1 εκατομμύριο τεστ, ενώ ακολουθεί η Ιταλία με 506.968, η Νότια Κορέα με 410.564 και η Βρετανία με 143.186 τεστ.

500 χιλιάδες τεστ την εβδομάδα στη Γερμανία

Η Γερμανία πραγματοποιεί 500.000 τεστ κορωνοϊού ανά εβδομάδα, σύμφωνα με τη λοιμωξιολόγο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Βερολίνου, Κρίστιαν Ντρόουστεν, ενώ στην Ελβετία έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 116.000 τεστ.

Η Βρετανία σκοπεύει να πραγματοποιεί 25 χιλιάδες τεστ την ημέρα

Η Βρετανία, μάλιστα, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, σκοπεύει να αυξήσει τα τεστ κορωνοϊού σε 25.000 την ημέρα, από τα 8.000 τεστ που πραγματοποιεί ανά 24ωρο μέχρι σήμερα.

Το ερώτημα, γιατί δεν γίνονται περισσότερα τεστ κορωνοϊού στην Ελλάδα παραμένει, καθώς αυτή τη στιγμή τα τεστ πραγματοποιούνται μόνο σε πολίτες με ύποπτα συμπτώματα. Βέβαια, γίνονται προσπάθειες ώστε η Ελλάδα να προμηθευτεί περισσότερα τεστ κορωνοϊού, καθώς το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και οι Έλληνες εφοπλιστές ανακοίνωσαν τη προμήθεια 20.000 διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό σε ΕΚΠΑ και ΑΠΘ.

Προηγούμενο άρθρο«Μετά τον κορωνοϊό θα πάμε όλοι σε ψυχολόγους»
Επόμενο άρθροCommerzbank: Αναπόφευχτο να πέσει στην κατηγορία “σκουπίδια” η Ιταλία