Σειρά αυστηρών μέτρων για την αποτροπή των εκδρομέων, ενόψει Πάσχα, έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Έως τις 27 Απριλίου απαγορεύεται η μετακίνηση από και προς την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά. «Μπλόκα» παντού στήνει η Αστυνομία, προκειμένου να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Επιπλέον προβλέπονται πρόστιμα 300 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων, καθώς και πρόστιμα προς τους εργοδότες που χορηγήσουν ψευδείς βεβαιώσεις μετακίνησης. 24ωρες θα είναι οι περιπολίες, στο εθνικό οδικό δίκτυο, σε διόδια, παραδρόμους και παλαιές εθνικές οδούς.

Σε αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των κατοίκων προς τη μόνιμη κατοικία τους με βάση τη φορολογική δήλωση Ε1, χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των περιοριστικών μέτρων.

Εξαιρούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό Πολιτικής προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρισίμων υποδομών του κράτους.

Προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης μεταφέρουν τα πλοία από Χίο προς Ψαρά και Οινούσσες, καθώς τηρούνται τα μέτρα για τις μετακινήσεις.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης, Μαίρη Σκανδάλη, Νίκος Καπόγλης, Λία Χριστάρα, Νίκη Παπαδούλα, Θοδωρής Πυλιώτης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜετατέθηκε κατά ένα έτος η διεξαγωγή των Προολυμπιακών τουρνουά, Eurobasket και AmeriCup των Ανδρών
Επόμενο άρθροΤέλος καριέρας για το Νίκο Κοκκώνη του ΠΑΟΚ