Κατώτερη των περιστάσεων χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup ο Αλέξης Τσίπρας.
Tονίζει ότι το πακέτο των 540 δισ. υπολείπεται κατά πολύ των άμεσων πραγματικών αναγκών της ευρωπαϊκής οικονομίας. Στηλιτεύει την επιμονή σε πιστοληπτική γραμμή του ESM, για τα κράτη μέλη, καθώς προϋπόθεση είναι, όπως τονίζει, νέα προγράμματα λιτότητας και κάνει λόγο για απόφαση που αφήνει ορθάνοιχτο παράθυρο για νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλογίζει στην κυβέρνηση, ότι αντί να στηρίξει ενεργά τις προτάσεις της Ιταλίας, σώπασε, και πως σήμερα επιχαίρει στηρίζοντας, όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας για την κυβέρνηση, την καταστροφική εμμονή των ομοϊδεατών της του ευρωπαϊκού Βορρά σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές και διαρκή λιτότητα. Μόνο που αυτές οι εμμονές απειλούν ευθέως τη χώρα μας με νέα μνημόνια και νέες εθνικές περιπέτειες, προσθέτει ο . κ Τσίπρας.

Για μία ακόμα φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην αξιοποίηση του «μαξιλαριού ασφαλείας», που όπως αναφέρει, άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι η μεγάλη μας ασπίδα, λέει χαρακτηριστικά  αν αξιοποιηθούν άμεσα τα αποθέματα ρευστότητας  για επιχειρήσεις και διατήρηση θέσεων εργασίας. Και προσθέτει:.

Το μεγάλο δυστύχημα, όμως, είναι ότι αυτήν την παρακαταθήκη θα τη διαχειριστεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Που από ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής, δεν επιθυμεί να την αξιοποιήσει ως ασπίδα της κοινωνίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, αλλά ως ασπίδα των τραπεζών και της μεγάλης επιχειρηματικής ελίτ.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαρατάσεις για όσους θέλουν έκπτωση 25%
Επόμενο άρθροΣχέδιο ύψους 35 εκ. ευρώ από την ομοσπονδία για τη στήριξη του τένις