Φρένο στους επίδοξους ταξιδιώτες προς την ύπαιθρο αλλά και τα εξοχικά εντός της Αττικής βάζουν τα αστυνομικά μπλόκα στα διόδια, την παλιά εθνική, τους παραδρομους και τα λιμάνια. Ωστόσο, στην Αθήνα και, κυρίως, στις γειτονιές, αρκετοί έκαναν κατάχρηση των κατ` εξαίρεση μετακινήσεων για να κάνουν μια βόλτα στη λιακάδα, τηρώντας, πάντως, σε γενικές γραμμές, τις αποστάσεις ασφαλείας.

Αρκετοί προτίμησαν την παραλία του Φλοίσβου, για βόλτα ή άθληση.

Στο «Πάρκο Τρίτση», έσπασαν το λουκέτο, για να κάνουν βόλτες, κατήγγειλε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Μέσα σε εννέα ώρες 686 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ:
200 στην Αττική,
86 στη Θεσσαλονίκη,
61 στην Κεντρική Μακεδονία,
58 στη Δυτική Ελλάδα,
54 στην Κρήτη,
41 στη Στερεά Ελλάδα,
38 στην Πελοπόννησο,
38 στα Ιόνια Νησιά,
32 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
29 στη Θεσσαλία,
23 στο Νότιο Αιγαίο,
13 στην Ήπειρο,
12 στο Βόρειο Αιγαίο και
1 στη Δυτική Μακεδονία.

Εξονυχιστικοί είναι και οι έλεγχοι της Τροχαίας στα διόδια. Η Αστυνομία μέσα σε 9 ώρες, μέχρι το μεσημέρι, βεβαίωσε σε όλη τη χώρα 20 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας. Επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 17 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σύμφωνα με τα τελικά μέτρα που αποφασίσθηκαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, θα ελεγχθούν όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα που θα κατευθυνθούν τις επόμενες ημέρες στις εξόδους της Αθήνας.

Οι ταξιδιώτες είναι ελάχιστοι και στο ΚΤΕΛ Κηφισού. Όλοι φέρουν το Ε1 στο οποίο αποδεικνύεται ότι είναι κάτοικοι επαρχίας. Το Σάββατου του Λαζάρου πέρυσι εκτελέστηκαν από τον Κηφισό περισσότερα από 200 δρομολόγια. Φέτος τα λεωφορεία που ξεκίνησαν για την επαρχία είναι μόλις 12.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 32.278 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται, όπως σημειώνουν οι αρχές, με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Καμία περικοπή αν βγείτε Champions League»
Επόμενο άρθροΔιάσημοι σεφ αποκαλύπτουν μυστικά της κουζίνας και δίνουν συμβουλές