Η καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της νόσου Covid-19 στην χώρα από τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας λοιμωξιολόγο Σ. Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά: Ένας νέος θάνατο καταγράφηκε σήμερα, δίνοντας ακτίνα αισιοδοξίας για την πορεία της επιδημίας. Το σύνολο των κρουσμάτων είναι 2.145 με 31 να είναι νέα. Εβδομήντα τρεις πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία τα 68 χρόνια. Δεκαέξι ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Έχουν ελεγχθεί 43.417 κλινικά δείγματα

Σχετικά με τα τεστ αντισωμάτων που ανακοινώνουν κάποιες χώρες, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι τουλάχιστον 60 τέτοια τεστ είναι υπό ενεργό έλεγχο και αξιολόγηση σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ανάλογα με την αξιοπιστία τους θα χρησιμοποιηθούν για επιδημιολογικούς σκοπούς όπως έχει ορίσει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και σύμφωνα με τα κριτήρια που έθεσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι με τα ως σήμερα δεδομένα από παρόμοιους κορονοϊούς καθώς και τους ιούς SARS και MERS, φαίνεται ότι ότι μετά από λοίμωξη με το νέο ιό οι περισσότεροι θα έχουν κάποιο βαθμό ανοσίας, κάποιο πιο σημαντικό από τους άλλους.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός: 99 οι νεκροί στην Ελλάδα – 31 νέα κρούσματα, 2.145 συνολικά
Επόμενο άρθροΝέα δωρεά από την ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Μητρόπολη Πειραιά