Με μεγάλη  συμμετοχή μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στο σύστημα της «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» και στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και με  μέση τηλεθέαση άνω του 35% για την εκπαιδευτική τηλεόραση, έκλεισε ο πρώτος μήνας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στους τρεις άξονες της  ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας. Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως εξέφρασε την ικανοποίησή της για το εκπαιδευτικό δυναμικό αλλά και όλους τους μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και τις οικογένειές τους, που αγκάλιασαν το νέο αυτό εγχείρημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας,  έως τις τις 9 Απριλίου 2020, η συμμετοχή διαμορφώθηκε ως εξης:

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στη σύγχρονη εκπαίδευση:

  • 4.818.079 συμμετοχές μαθητών αθροιστικά σε ψηφιακές τάξεις
  • 643.871 συμμετοχές μαθητών σε ψηφιακές τάξεις καθημερινά
  • 54% αύξηση συμμετοχών μαθητών κάθε μέρα
  • 95.692 εκπαιδευτικοί έχουν δημιουργήσει την προσωπική ψηφιακή τους τάξη
  • 262.704 ψηφιακές τάξεις έχουν δημιουργηθεί αθροιστικά (έως και 32.585 ψηφιακές τάξεις την ημέρα)
  • 17.428.668 λεπτά μαθημάτων σύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης

Στην ασύγχρονη εκπαίδευση:

  • Συμμετοχή μαθητών στις πλατφόρμες e-class: 668.420 / e-me: 357.913
  • Συμμετοχή εκπαιδευτικών στις πλατφόρμες e-class: 108.510 / e-me: 73.889
  • Συνολικά, περισσότεροι από 1.090.011 μαθητές και 166.949 εκπαιδευτικοί έχουν εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Σταθερά υψηλή η τηλεθέαση της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, που καθιέρωσε και υλοποίησε το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και την ΕΡΤ. Ενδεικτικά, το μεσοσταθμικό ποσοστό τηλεθέασης των προγραμμάτων της εκπαιδευτικής τηλεόρασης της ΕΡΤ2  ήταν πάνω από 35%, με περισσότερους από 85.000 τηλεθεατές.

ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ (με στοιχεία των 101 από τα 126 ΔΙΕΚ της χώρας)

Το 95% των μαθημάτων που διενεργούνταν διά ζώσης είναι ήδη ενταγμένα στην ασύγχρονη τηλε-εκπαίδευση.

ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Το 96,35% των προπτυχιακών μαθημάτων παραδίδονται μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, που σε ορισμένα ΑΕΙ αγγίζει το 99,7%. Το υπόλοιπο 3,65% αφορά σε μαθήματα αμιγώς εργαστηριακού ή κλινικού χαρακτήρα.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε  η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η οποία ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα και παράλληλα  επισήμανε ότι  η επιτυχία του εγχειρήματος  δημιουργεί κλίμα δύναμης και αισιοδοξίας.

Η κυρία Κεραμέως δήλωσε: «Συγχαίρουμε για άλλη μία φορά όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό που υλοποιεί καθημερινά τη μάθηση στο σπίτι, αλλά και τους μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και τις οικογένειές τους, που αγκάλιασαν το νέο αυτό εγχείρημα. Μας γεμίζουν δύναμη και αισιοδοξία. H υγειονομική κρίση του κορονοϊού δημιούργησε νέες ανάγκες, όπως και μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες στον χώρο της εκπαίδευσης. Σπεύσαμε να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία και, ταυτόχρονα, να οργανώσουμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθολικά σε όλες τις βαθμίδες και στην πιο ευρεία έως σήμερα κλίμακα. Στόχος μας να διατηρήσουμε ενεργή την εκπαιδευτική διαδικασία για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές στις έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα και, παράλληλα, να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα για περαιτέρω καλλιέργεια και εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας», τόνισε η κ. Κεραμέως.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός: Κατέληξε 76χρονος στο ΑΧΕΠΑ – Στους 99 οι νεκροί
Επόμενο άρθροΠαναγιωτόπουλος: Παραμένει ο συναγερμός για την αποτροπή εισροής παρανόμων μεταναστών