Η καθημερινή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγο Σ. Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά: Δύο νέοι θάνατοι σήμερα, σύνολο 101. Νέα κρούσματα: 25, σύνολο: 2.170. Νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 76 πολίτες με διάμεση ηλικία τα 68 χρόνια.

Η κυβέρνηση, σε όλους τους τόνους, επισημαίνει ότι το Πάσχα θα γίνει χωρίς συναθροίσεις με φίλους και συγγενείς, καθώς αυτή την εβδομάδα αναμένεται κορύφωση της πανδημίας στην Ελλάδα.

Εκτεταμένους ελέγχους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αττική πραγματοποιούν κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Στο γηροκομείο της Νέας Μάκρης, όπου εντοπίστηκαν 12 κρούσματα, βρίσκονται σε καραντίνα 69 ηλικιωμένοι και 15 εργαζόμενοι.

Σε βαριά αλλά σταθερή κατάσταση παραμένει στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης το 15 μηνών βρέφος από τον οικισμό των Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης. Δύο ακόμα βρέφη, 3 και 9 μηνών, από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, νοσηλεύονται στο ίδιο νοσοκομείο, σε καλή κατάσταση.

Στη Θεσσαλία, ξεκινούν έλεγχοι σε συνολικά 11 οικισμούς Ρομά, ενώ στα επιβεβαιωμένα κρούσματα προστέθηκε 18χρονη από τον οικισμό των Ρομά, η οποία θα νοσηλευτεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης.

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας είχαν παραγωγοί και έμποροι της περιοχής, που ζητούν να ανοίξουν ξανά οι λαϊκές αγορές, για τις οποίες έχει αποφασιστεί αναστολή λειτουργίας για 14 ημέρες.

Στην Καστοριά παρατείνεται για προληπτικούς λόγους μέχρι τις 24 Απριλίου η καραντίνα στη δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας. Επίσης παρατείνονται μέχρι τις 27 Απριλίου τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, που αφορούν στην απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 έως τις 08:00 της επομένης, στους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος και Νεστορίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, αλλά και στους Δήμους Ξάνθης και Μύκης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Παρατείνεται μέχρι τις 20 Απριλίου ο περιορισμός κίνησης των πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Περιορισμός κίνησης των πολιτών έως τις 27 Απριλίου ανακοινώθηκε και στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων. Βγαίνουν σήμερα από την καραντίνα τα χωριά Εχίνος στην Ξάνθη και Φούστανη στην Πέλλα.

Δεν ισχύουν οι περιορισμοί στην κολύμβηση για τις περιπτώσεις πολιτών με σοβαρά προβλήματα υγείας (παιδιά με αυτισμό, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ή σε φάση αποκατάστασης, κ.α.), που χρήζουν είτε σωματικής άσκησης, είτε άλλων θεραπευτικών πρακτικών, όπως το θαλάσσιο λουτρό, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας. Οι πολίτες οφείλουν να κατέχουν και να επιδεικνύουν το σχετικό ιατρικό πιστοποιητικό, με συνημμένη γνωμάτευση του ιατρού τους.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροG7: Λέει «ναι» σε αναστολή δανειακών υποχρεώσεων των φτωχότερων χωρών
Επόμενο άρθρο«Υιοθετεί» τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των παιδιών τους