«Το άνοιγμα της χώρας και η επανεκκίνηση του τουρισμού είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και πρέπει να στηρίζεται σε 4 άξονες» ανέφερε στο Πρώτο  Πρόγραμμα, στην εκπομπή «Οι Απέναντι» με τη Μαρία Γεωργίου ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

1. Να ανοίξει η χώρα και να αρθούν οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις και στις υπόλοιπες χώρες.
2. Η προστασία, να υπάρχουν τα κατάλληλα πρωτόκολλα και στα ξενοδοχεία και στις μετακινήσεις για να νοιώθουν ασφαλείς και να είναι οι δυνητικοί τουρίστες.
3. Η προβολή, με ποιον τρόπο δηλ. θα στηρίξουμε τον Τουρισμό μας. Οι προσπάθειες που κάνουμε ήδη όπως το GREECE FROM HOME που έχει μπει στο site του Διεθνούς Οργανισμού Τουρισμού ως βέλτιστη πρακτική μέσα στη διάρκεια της κρίσης.
4. Η στήριξη της ανταγωνιστικότητας, να μπορέσουμε να έχουμε ένα προϊόν που να μπορεί να σταθεί σε αυτό το περιβάλλον που θα είναι περιορισμένη η αγοραστική δυνατότητα των τουριστών»

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε ακόμη στη διαδικασία επανεκκίνησης του τουρισμού τονίζοντας ότι «περνάει μέσα και από τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας. Πρέπει να μειώσουμε τα κόστη των επιχειρήσεων» ενώ για τους εργαζόμενος στον τουριστικό κλάδο είπε «θα δούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια όταν θα μας δοθεί το πράσινο φως επανεκκίνησης. Σε κάθε περίπτωση μας ενδιαφέρει η επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας»

Ο Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στις εκτιμήσεις για τη διαδικασία επανεκκίνησης «η φυσική διαδικασία μας οδηγεί να σκεφτούμε ότι σε μικρότερες συγκεντρώσεις θα νοιώθει πιο άνετα άρα στα σκάφη, σε σπίτια όπως αυτού του είδους που είναι RBNB και σε μικρές τουριστικές μονάδες. Οι μεγάλες μονάδες περιμένουν να δουν τη ζήτηση.»

Σε άλλο σημείο ο Υπουργός ανέφερε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι « να εργαστούν οι εργαζόμενοι και στις μεγάλες και στις μικρές τουριστικές μονάδες. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί φέτος με την έννοια ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ζήτηση για να εργαστούν όλοι. Ξέρουμε ότι δε θα είναι αυτή η χρονιά όπως το 2019, μάλιστα οι απαισιόδοξοι εκτιμούν ότι το 2022 θα επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2018»

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπιδόματα: Δεν αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής, λόγω κορωνοϊού
Επόμενο άρθροΣτο πλευρό των εργαζομένων στα σουπερ μάρκετ το ΚΚΕ (video)