Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας σε διόδια, λιμάνια, τρένα και λεωφορεία για να αποτραπούν μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα. Τα γλέντια σε πιλοτές, ταράτσες και αυλές, είναι το μεγάλο αγκάθι για την αστυνομία η οποία θα επεμβαίνει εάν υπάρχουν καταγγελίες. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι διπλασιάζονται τα πρόστιμα για όσους παραβιάσουν τους περιορισμούς στις μετακινήσεις από τις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα.

Την ρητή υπογράμμιση ότι «το φετινό Πάσχα είναι αλλιώς», δεν θα πάμε στις εκκλησιές αλλά ούτε σε σπίτια συγγενών και φίλων επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Αυτό άλλωστε επιβάλλει το μήνυμα αγάπης που εκπέμπουν οι άγιες αυτές ημέρες», τόνισε.

Ένα γιγαντιαίο επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας απλώνεται πάνω από το λεκανοπέδιο, με σκοπό να μπλοκάρει τους απείθαρχους οδηγός που θα προσπαθήσουν να μετακινηθούν παράνομα προς τα εξοχικά τους εντός αλλά και εκτός Αττικής.

Από τις 21:00 το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα επεκτείνεται σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4 θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά μόνο για δύο άτομα κατ’ όχημα. Ανακοίνωσε πως καταχρηστική χρήση της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Επικαλούμενος σχετικές μετρήσεις, σημείωσε πως οι 9 στους 10 συμπολίτες μας δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επιβάλουν οι συνθήκες, θα ακολουθήσουν τις οδηγίες και εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του. Επισήμανε ότι αποδεικνύουν ότι η αγάπη τους προς την πατρίδα, τον συνάνθρωπο είναι πραγματική.

Όλα μεν πάνε καλά, όμως είναι σημαντικό να συνεχίσουμε, χωρίς εξαιρέσεις την προσπάθεια, επισήμανε και προσέθεσε ότι η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ηλεκτρονική, άρα δεν χρειάζεται οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να μετακινούνται.

Μεικτά μπλόκα θα πραγματοποιούν ελέγχους: Στα διόδια Αφιδνών, Ελευσίνας και Καλαμακίου – Στην παλιά εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου – Στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών – Στη Λ. Φυλής στη Μονή Κλειστών – Στη Λ. Διονύσου – Στη Λ. Μαραθώνος – Στον κόμβο Ραφήνας – Στην Βάρης – Κορωπίου – Λ. Αθηνών – Σουνίου – Λ. Λαυρίου – Λ. Μαρκοπούλου.

Όπως έχει διευκρινιστεί σε όλους τους τόνους δεν προβλέπεται ούτε μετακίνηση προς εξοχικές κατοικίες, αλλά ούτε και συναντήσεις με συγγενείς και φίλους γύρω από το πασχαλινό τραπέζι.

Αστυνομικοί, «κλείνουν την στρόφιγγα» στους παραβάτες οδηγούς και επιβάτες που θέλουν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα. Η παρουσία της αστυνομίας έντονη στο εθνικό δίκτυο με διαδοχικά τα μπλόκα.

Ελάχιστα τα αυτοκίνητα που επιβιβάζονται στο πλοίο με προορισμό την Τήνο- Μύκονο και Σαντορίνη. Οι έλεγχοι εξονυχιστικοί.

Ανύπαρκτη η κίνηση στο λιμάνι της Πάτρας. Ελάχιστος ο κόσμος που κάνει βόλτες στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Άνδρες του λιμενικού πραγματοποιούν ελέγχους σε επιβάτες και οδηγούς που αποβιβάζονται από τα πλοία της γραμμής Ρίου- Αντιρρίου.

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» για την αστυνομία είναι τα γλέντια σε πιλοτές, ταράτσες και αυλές. Η αστυνομία θα επεμβαίνει μόνο όταν υπάρχουν καταγγελίες και ανάλογα με τις παραβάσεις θα επιβάλλει και τα αντίστοιχα πρόστιμα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γ. Γεραφέντης, Μ. Κωνσταντινίδης, Μ. Σκανδάλη, Ν. Παπαδούλα, Π. Τζανετάκος

Σχετικές ειδήσεις: Πάσχα ειδικών συνθηκών και μέτρων-Επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλία: 13.196 επιχειρήσεις με 54.185 εργαζόμενους σε αναστολή λειτουργίας
Επόμενο άρθρο«Τεράστιος σύλλογος ο Παναθηναϊκός, πήρα απεριόριστη αγάπη»