«Η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει ακόμα και για το τελευταίο ευρώ που έχει δαπανηθεί εν μέσω της πανδημίας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, που προτίθεται μετά το Πάσχα να ζητήσει τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης, με αντικείμενο τη διάθεση των κεφαλαίων του «μαξιλαριού».

«Είναι οφθαλμοφανές πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να μετατρέψει την κρίση της πανδημίας σε ευκαιρία για να κάνει «δωράκια», με τα χρήματα του ελληνικού λαού, στους ιδιώτες φίλους της και μάλιστα μέσω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

Ειδικότερα, παραπέμπει στην «πρόσφατη ΠΝΠ,την οποία αναδεικνύει το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών, με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους φορείς του Δημοσίου που σχετίζονται με τον τουρισμό να συνάπτουν συμβάσεις με συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία χωρίς διαγωνιστική διαδικασία», για να σημειώσει ότι αυτό «συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «δυστυχώς, όλα δείχνουν πως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μοναδικό». Επ’ αυτού αναφέρει ότι «το θέμα με τα διαβόητα voucher για τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, ο διπλασιασμός της αποζημίωσης για τις ιδιωτικές ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας ή το κονδύλι ύψους 30 εκ. ευρώ για την πραγματοποίηση μοριακών ελέγχων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αποτελούν καραμπινάτες περιπτώσεις διασπάθισης του δημόσιου χρήματος».

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «αν ο κ. Μητσοτάκης νομίζει πως όλα αυτά θα παραμείνουν στο σκοτάδι, είναι βαθιά γελασμένος» και τονίζει: «Θα λογοδοτήσει ακόμα και για το τελευταίο ευρώ που έχει δαπανηθεί εν μέσω της πανδημίας. Τα παιχνίδια εις βάρος του ελληνικού λαού προς όφελος λίγων κι εκλεκτών δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά».

 

Βουλή: Προ ημερησίας συζήτηση για το «μαξιλάρι» θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το Πάσχα

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το Πάσχα θα ζητήσει τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης, με αντικείμενο τη διάθεση των κεφαλαίων του «μαξιλαριού». Την πρωτοβουλία που θα αναλάβει η αξιωματική αντιπολίτευση για συζήτηση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Μ. Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΚONTRA». Νωρίτερα σήμερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο», εξήγησε ότι στόχος είναι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Σταϊκούρας να δώσουν στοιχεία για τη διάθεση του μαξιλαριού.

«Πρέπει να λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Πριν λίγες ημέρες δεν… υπήρχε «μαξιλάρι», όλα αυτά ήταν δήθεν «απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ». Μετά είπε ο κ. Γεωργιάδης ότι αν το χρησιμοποιήσουμε θα τρομάξουν οι αγορές. Χθες ακούστηκε, από κύκλους του ΥΠΟΙΚ, ότι άρχισαν να διατίθενται κεφάλαια. Δεν είναι αυτό υπεύθυνη, σοβαρή πολιτική κυβέρνησης που πρέπει να λογοδοτεί στον λαό. Μετά το Πάσχα θα ζητήσουμε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, να ενημερωθεί ο κόσμος. Περιμένουμε διευκρινίσεις από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, για το τι χρήση έχει γίνει από τις αρχές του Απριλίου. Και αν δίνονται χρήματα, πού δίνονται, αν πραγματικά δίνονται εκεί που υπάρχει ανάγκη; Στην κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, με οριζόντια μέτρα στήριξης, όπως σε άλλες χώρες της ΕΕ; Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στενάζουν;», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

To περιεχόμενο της πρότασης για συζήτηση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, έχει σκιαγραφήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα καταθέσω πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή για την oικονομία, ώστε να δώσει εξηγήσεις ο κ. Μητσοτάκης για το τι σχέδιο έχει και για το που θα πάνε τα χρήματα που αντί για την εργασία φαίνεται να ενισχύονται μονοδιάστατα συγκεκριμένες επιχειρήσεις όπως έγινε στο παρελθόν με τις Τράπεζες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την Τετάρτη 22 Απριλίου, οι διαρκείς επιτροπές κοινωνικών και οικονομικών υποθέσεων έχουν ορίσει συνεδρίαση με αντικείμενο τη συζήτηση της 5ης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.
Πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο, το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών να υποβληθεί ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘα προσληφθούν 3.000 μόνιμοι υπάλληλοι στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”
Επόμενο άρθρο«H λίστα αναμονής για τακτικά χειρουργεία θα φτάσει μέχρι και τα 2 χρόνια»