Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 18:38

Ο όμιλος «Evergrande» ξεκίνησε εργασίες για το ποιο θα είναι το μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου που έχει κατασκευαστεί ποτέ στον κόσμο, χωρητικότητας 100.000 θέσεων, στην πόλη της Γκουανγκζού, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η κινεζική εταιρεία ακινήτων.

Η κατασκευή του «Guangzhou Evergrande Soccer Stadium», που ονομάζεται και «Lotus Flower Stadium», ξεκίνησε στις 16 Απριλίου και μπορεί να κοστίσει περίπου 1.7 δις δολάρια έως ότου ολοκληρωθεί.

Θα φιλοξενήσει την κινεζική ομάδα, Γκουανγκζού και θα ξεπεράσει το «Νόου Κάμπ» της Μπαρτσελόνα, ως το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο του πλανήτη σε χωρητικότητα, προσθέτει η ανακοίνωση του γκρουπ.

Το γήπεδο «Rungrado» της Νότιας Κορέας, θα παραμείνει το μεγαλύτερο αθλητικό στάδιο στον κόσμο με περίπου 114.000 θέσεις. Το σχέδιο του λωτού επιλέχθηκε καθώς είναι ένα παραδοσιακό λουλούδι στην Κίνα, όπως αναφέρει το κατασκευαστικό γκρουπ, προσθέτοντας ότι σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα, Χασάν Α. Σιέντ.

Θα περιλαμβάνει επιπλέον, χώρους ψυχαγωγίας, εμπορίου και φαγητού και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως στα τέλη του 2022. Η εταιρεία διευκρίνισε ότι χτίζει το γήπεδο, καθώς στην Κίνα δεν διαθέτει αρκετά επαγγελματικά, ειδικά σχεδιασμένα γήπεδα ποδοσφαίρου και ελπίζεται ότι η μεγάλη χωρητικότητα του νέου σταδίου θα βοηθήσει σημαντικά στην ενίσχυση του κινεζικού ποδοσφαίρου.

Η εταιρεία είπε ακόμη ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει άλλα δύο γήπεδα περίπου 80.000 θέσεων το καθένα στην Κίνα, προσθέτοντας ότι τα σχέδια αυτών των εγκαταστάσεων βρίσκονται υπό εξέταση.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 18:40

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροMενίδι: Παραλίγο τραγωδία από σφαίρα σε ποδήλατο τρίχρονης
Επόμενο άρθροΗ Σύνοδος Κορυφής ούτε καν θα προσπαθήσει να βγάλει κοινό ανακοινωθέν