Για επαναλειτουργία των δικαστηρίων από την Τρίτη στις 28 Απριλίου και για σταδιακή άρση των μέτρων στη δικαιοσύνη μέχρι τον Ιούνιο, αν οι λοιμωξιολόγοι συνεχίσουν τις ίδιες οδηγίες, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας. Το επίδομα των 800 ευρώ θα δοθεί τον Μάϊο στους δικηγόρους παρότι ανοίγουν σταδιακά τα δικαστήρια ενημέρωσε ο υπουργός. Η εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων θα είναι από τα πρώτα βήματα επαναλειτουργίας της δικαιοσύνης, τελευταίο βήμα το άνοιγμα όλων των ποινικών διαδικασιών και οι πλειστηριασμοί με την ελπίδα να έχει κερδηθεί, όπως είπε, κάτι περισσότερο για την προστασία της Πρώτης Κατοικίας.

«Στις 28 Απριλίου ανοίγουν οι συναινετικές προσημειώσεις στα Ειρηνοδικεία και οι διαδικασίες των ασφαλιστικών μέτρων, που αφορούν αναγκαστικές προσημειώσεις, συντηρητικές κατασχέσεις και βεβαίως εξαλείψεις προσημειώσεων στα Πρωτοδικεία» ενημέρωσε ο υπουργός. Αυτές οι διαδικασίες διευκρίνισε δεν αφορούν σε καμία περίπτωση ούτε αναγκαστικές εκτελέσεις, ούτε πλειστηριασμούς και τόνισε πως η Προστασία της Πρώτης Κατοικίας είναι διασφαλισμένη έως τις 30/4, βάσει της υφιστάμενης ΚΥΑ, για την οποία «είμαστε σε συζήτηση για ανανέωσή της με τους θεσμούς». Η κυβέρνηση θέλει να επιμηκύνει τον χρόνο προστασίας της  Πρώτης Κατοικίας, τόνισε ο υπουργός.

Οικονομική Ενίσχυση 800 ευρώ στους δικηγόρους τον Μάιο

«Δεν είναι ο λόγος για να μην δοθούν το άνοιγμα των υποθηκοφυλακίων», είπε ο υπουργός για το επίδομα των 800 ευρώ στους δικηγόρους τον Μάιο, καθώς όπως επεσήμανε, η επαναλειτουργία όλων των διαδικασιών της δικαιοσύνης θα γίνει σταδιακά σε βάθος χρόνου.

Οι δίκες που αναβάλλονται με βάσει και τις προηγούμενες ΚΥΑ, λαμβάνουν μια σχετικά κοντινή ημερομηνία εκδίκασης, επεσήμανε.

Παράταση του δικαστικού έτους, μόνο για φέτος, που αφορά στην περίοδο από 1ης έως 15 Σεπτεμβρίου. «Έως το τέλος Απριλίου, θα είναι γνωστός ο χρόνος της παράτασης του τρέχοντος δικαστικού έτους. Οπότε θα υπάρχει η δυνατότητα από τις διοικήσεις των δικαστηρίων να ορίσουν δικασίμους για εκείνη την περίοδο. Κάποιες από τις δίκες που αναβάλλονται τώρα θα μπορούσαν ενδεχομένως να προσδιοριστούν για εκείνο το χρόνο» ενημέρωσε ο υπουργός.

Πηγή: ΕΡΤ

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση ως προς τις συναλλαγές αγορών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών
Επόμενο άρθροΑ. Τσίπρας: Οριζόντια μέτρα τώρα για να κρατηθούν όρθιες οι επιχειρήσεις