Αντιδρά ανοδικά η Αθήνα όπως και οι ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω της παγίδευσης των επενδυτών με την αναταραχή των τιμών του πετρελαίου.

Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να καταρρέουν εντείνοντας τις ανησυχίες για την ανάπτυξη, ωστόσο αποτελεί και ερώτημα πλέον ποια ανάπτυξη εννοούμε σε μια εποχή που η χρήση του πετρελαίου συρρικνώνεται.

Η αναταραχή στις τιμές ξεκίνησε με την υπερπροσφορά πετρελαίου και τον πόλεμο τιμών Ρωσίας – Σαουδικής Αραβίας. Επήλθε συμφωνία με παρέμβαση του |Trump, αλλά η υπερπροφορά πετρελαίου υπήρχε με την ζήτηση στο ναδίρ. Και εκεί ήλθε η δυσλειτουργία στις αγορές. Διότι κάποιοι επενδυτές είχαν αγοράσει συμβόλαια πετρελαίου και δεν μπόρεσαν να τα μετακυλίσουν, συνεπώς έπρεπε να παραλάβουν τις φυσικές ποσότητες.

Αποτέλεσμα ήταν και οι αρνητικές τιμές. Η πλευρά της Ρωσίας τονίζει ότι, πρόκειται για κερδοσκοπικό παιχνίδι ωστόσο μένει να δούμε πως θα λειτουργήσουν οι οικονομίες όταν θα ανοίξουν.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποφάσεις δεν αναμένονται στην ευρωπαϊκή σύνοδο, αλλά η ανησυχία για τα χρέη υπάρχουν, όπως το ιταλικό. Συνεπώς η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να λάβει τις αποφάσεις, είτε για την αποδοχή των ομολόγων, είτε για την δημιουργία κακής τράπεζας, είτε την δημιουργία μηχανισμού χρηματοδότησης δίχως να περιλαμβάνονται όροι μνημονίου.

Για την ελληνική αγορά πολλά θα κριθούν απο την αξιολόγηση απο την SP στις 24 Απριλίου και ενδεχομένως να παραμείνει η αξιολόγηση λόγω των μετρητών.

Άνοδος 0,64%

Με κέρδη 0,64% κινείται ο Γενικός Δείκτης σημειώνοντας άνοδο στις 594,83 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών μετά απο μισή ώρα κινείται στα 3,4 εκατ. ευρώ.

Κέρδη 2,12% για την Eurobank στα 0,3409 ευρώ. Με άνοδο 4,29% η Εθνική Τράπεζα στα 1,1055 ευρώ. Κέρδη 2,4% για την Alpha bank στα 0,6206 ευρώ. Κέρδη 2,41% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,147 ευρώ. Με άνοδο 4,88% η Ελλάκτωρ στα 0,9855 ευρώ συνεχίζει το ανοδικό της momentum μετά την πρόσφατη υποχώρηση. Με κέερδη 2,95% η Βιοχάλκο στα 2,27 ευρώ. Οριακή η πτώση σε Οπαπ στα 7,19 ευρώ. Με κέρδη 0,52% ο Οτε στα 11,56 ευρώ. Κέρδη 1,8% για την ΔΕΗ στα 2,48 ευρώ. Με άνοδο 1,14% ο Μυτιληναίος στα 6,68 ευρώ. Κέρδη 2,73% για την Γεκ- τέρνα στα 5,65 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι είναι τα αέναα ομόλογα που προτείνει ο Σόρος για την οικονομική σωτηρία της ΕΕ

Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού στην ασιατική αγορά

Τρεις άξονες από την Ε.Ε. για να μετριαστούν οι απώλεις στον τουρισμό

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπιθυμείς τη φωτογραφία που «τράβηξε» το Hubble την ημέρα που γεννήθηκες;
Επόμενο άρθροΘα υπάρξει ντοκιμαντέρ και για τον Κόμπι Μπράιαντ;