Μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, στόχος είναι η ολοκλήρωση των Πανελλαδικών εξετάσεων στα μέσα Ιουλίου, με γνώμονα τις εισηγήσεις των ειδικών για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Πρόσθεσε πως η ημερομηνίες θα προσδιοριστούν σύντομα, με τα δεδομένα που θα ισχύουν την συγκεκριμένη περίοδο.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες, η υπουργός ανέφερε πως η σχετική απόφαση θα προκύψει από την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, προκειμένου οι ανακοινώσεις να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Προτεραιότητα θα υπάρχει για τους μαθητές της Τρίτης Λυκείου.

Εξάλλου, διατάξεις για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα. Σε ό,τι αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα έχει αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, πλαίσιο αξιολόγησης σχολείων και επιμόρφωση εκπαιδευτικών. Σχετικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη σύμπραξη ελληνικών πανεπιστημίων με πανεπιστήμια του εξωτερικού, ρυθμίσεις που θα αφορούν τις μετεγγραφές φοιτητών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕΛΤΑ: Με αυξημένα μέτρα ξεκινά η πληρωμή 369.000 συντάξεων
Επόμενο άρθρο«Άδικο να υπάρξει υποβιβασμός φέτος»