Η επόμενη ημέρα στο παγκόσμιο τένις, μετά την ύφεση του κορωνοϊού, ήταν το κυρίαρχο ζήτημα στην διαδικτυακή συζήτηση που είχαν στο Instagram, ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Φάμπιο Φονίνι.

Ο Σέρβος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, εξέφρασε την άποψη ότι το επαγγελματικό τένις θα μπορούσε να ξαναρχίσει με περιφερειακά τουρνουά: «Νομίζω ότι θα υπάρξουν περισσότερα περιφερειακά τουρνουά με έπαθλα. Και νομίζω, ότι αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα. Όλες οι χώρες θα έχουν το δικό τους μοντέλο για να απεμπλακούν από τον περιορισμό και θα είναι δύσκολο να ξαναρχίσουμε τα διεθνή τουρνουά, επειδή πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα σε μια διαφορετική χώρα», είπε ο Σέρβος και πρόσθεσε: «Νομίζω λοιπόν ότι θα υπάρξουν περισσότερα περιφερειακά τουρνουά με έπαθλα, αλλά πιθανώς δεν υπάρχουν βαθμοί (σ.σ. για την κατάταξη της ATP) σε πρώτη φάση».

Από την πλευρά του, ο Φονίνι, ο οποίος την περασμένη χρονιά, στο Μονακό, κατέκτησε το πρώτο του τρόπαιο σε Masters 1000, εκτίμησε πως θα είναι πολύ δύσκολο να αγωνισθεί εφέτος και απευθυνόμενος στον «Νόλε», εξήγησε: «Εσύ, κατάγεσαι από την Σερβία, όπου ο περιορισμός θα αρθεί στις 20 Μαΐου, αλλά στην Ισπανία, αυτό θα συμβεί στις 25 Ιουνίου. Μπορείς να φαντασθείς έναν τελικό Grand Slam χωρίς κανέναν στις κερκίδες»;

Οι δύο πρωταθλητές, συμφώνησαν για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του αθλήματος, προκειμένου να έλθουν στα γήπεδα νέοι φίλαθλοι, δεδομένου ότι όπωως χαρακτηριστικά είπε ο Τζόκοβιτς «στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, η μέση ηλικία των φιλάθλων του τένις είναι πάνω από τα 60 έτη».

Στην συνέχεια, ο Ιταλός τενίστας, αναφέρθηκε στην τεχνική καθοδήγηση κατά την διάρκεια ενός αγώνα, προτείνοντας να εφαρμοσθεί και στους άνδρες, ότι συμβαίνει στην γυναίκες. Δηλαδή, ο προπονητής να έχει δικαίωμα, μία φορά σε κάθε σετ να κατεβαίνει στο κορτ και να δίνει οδηγίες.

«Η καθοδήγηση από την εξέδρα, υπάρχει ήδη και το ξέρουμε όλοι. Και τα πάντα, εξαρτώνται από την ανοχή του διαιτητή, είτε παρακολουθεί ή όχι. Πιστεύω ότι πρέπει να επιτρέπεται η καθοδήγηση. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε όπως στο ποδόσφαιρο, δηλαδή, ο παίκτης να πηγαίνει να δει τον προπονητή του και να συζητούν», ήταν η απάντηση του Τζόκοβιτς, ο οποίος πρόσθεσε: «Θα μπορούσε να γίνει με την αλλαγή της πλευράς, έτσι ώστε να μην εμποδίζεται ο αντίπαλος. Θα ήταν πιο διασκεδαστικό για τους φιλάθλους να ακούν τι λέει ο προπονητής, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι είναι καλή ιδέα».

Υπενθυμίζεται, ότι η αγωνιστική δραστηριότητα στο παγκόσμιο τένις, έχει σταματήσει από τις αρχές Μαρτίου και θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουλίου, μετά την αναβολή του Roland-Garros το φθινόπωρο και την ιστορική ακύρωση του Wimbledon.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘα μπορούσε να ελεγχθεί ο κορωνοϊός χρησιμοποιώντας υπάρχοντα εμβόλια;
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη μαστροπός μετά από διαφυγή θύματός του (video)