Ακόμη ένας θάνατος από κορωνοϊό καταγράφεται στη χώρα μας, με το σύνολο των θανόντων να φτάνει πλέον στους 122.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες άφησε την τελευταία του πνοή ένας 88χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ. Είχε υποκείμενο νόσημα.
Στα 2.408 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας καταγράφηκαν 7 νέα. 
Από τα συνολικά κρούσματα, 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Διασωληνωμένοι παραμένουν 55 άνθρωποι με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Παράλληλα, 51 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 56.944 δείγματα. 

Για την σταδιακή άρση των μέτρων

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως σήμερα συζητήθηκε η σταδιακή άρση των μέτρων στην ειδική επιτροπή του ΕΟΔΥ και σε 24 ώρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

«Η επιτροπή συζήτησε σοβαρά τη χρήση μάσκας και θα αφορά κλειστούς χώρους», σημείωσε ο λοιμωξιολόγος. Θα ακολουθήσουν ειδικές οδηγίες τις επόμενες δύο ημέρες, είπε.

Όσον αφορά τα σχολεία, σύμφωνα με τον καθηγητή δεν θα παρθεί κάποια απόφαση σήμερα, αλλά θα γίνει με ειδικό τρόπο με βάση την πορεία της επιδημίας. Για τις δομές υγείας, πχ. χειρουργεία, σε 24 ώρες θα υπάρξει τοποθέτηση της επιτροπής όπως και για τα σχολεία.

Ακόμη, τόνισε πως τα κριτήρια για το εάν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία επηρεάζονται και από τον περίγυρο των παιδιών. Δηλαδή εάν έχουν στο περιβάλλον τους ευπαθείς ομάδες κλπ.

Συνέχισε λέγοντας πως από δύο διαφορετικές μαθηματικές εκτιμήσεις επιβεβαιώνεται ότι το R0 είναι κάτω από το 1 στην Ελλάδα.

«Φάνηκε ότι τα μέτρα έδρασαν και ατομικά και συνολικά στο να μειώσουν 80% και πάνω τη διασπορά της νόσου στην κοινότητά μας», σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας τόνισε πως η ψευδαίσθηση της ασφάλειας μιας μάσκας δεν βοηθάει. «Θα πρέπει να έχουμε στην τσέπη μας, αντισηπτικά και να πλένουμε συνέχεια τα χέρια μας», σημείωσε, λέγοντας πως και στη χρήση μασκών θα πρέπει να τηρούνται μέτρα υγιεινής.

Πηγή: cnn.gr

Προηγούμενο άρθρο«Αποκλείεται να επιστρέψουμε στα παρκέ με μόνο δύο εβδομάδες προετοιμασίας»
Επόμενο άρθροΠολλοί άνθρωποι με Covid-19 δεν έχουν κανένα σύμπτωμα