Καλύτερο διαμορφώνεται το κλίμα στην αγορά της Αθήνας δεδομένων των δυσμενών συνθηκών. Κόντρα στις υποβαθμίσεις των οίκων ( Fitch ) και τις απογοητευτικές αποφάσεις της Ευρώπης, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σημειώνοντάς πτώση 0,67% στις 606,41 μονάδες και σε εβδομαδιαίο επίπεδο οι απώλειες ήταν οριακές κατά 0,06%.

Μετά την υποβάθμιση της Fitch, αλλά και την επερχόμενη απο την Standard and Poors, η ελληνική αγορά κινήθηκε πτωτικά, αλλά στην συνέχεια ανέκαμψε σημειώνοντας και κέρδη για να χάσει το θετικό πρόσημο την τελευταία μισή ώρα.

Οι υποβαθμίσεις ή οι ζημιές λ.χ στα αποτελέσματα της ΔΕΗ εμπεριέχονται ήδη στις τιμές γι αυτό η αγορά κινήθηκε διατηρώντας τα επίπεδα τιμών, δίχως να έχει μάλιστα την υποστήριξη των τραπεζικών μετοχών.

Βεβαίως, και δεν πρόκειται για μια bull market. Όλοι γνωρίζουν ότι, οδεύουμε σε σοβαρή ύφεση, ωστόσο οι επιχειρήσεις και οι τράπεζες δείχνουν αντοχές. Η Alpha Bank δηλώνει ότι, το πρόγραμμα Galaxy θα προχωρήσει εντός του δεύτερου εξαμήνου. Η Eurobank, επίσης, θα προχωρήσει επίσης πρώτη τις τιτλοποιήσεις.

Όταν λοιπόν αρχίσει να ανοίγει η οικονομία σιγά- σιγά θα ανακτηθεί και η εμπιστοσύνη των ξένων οίκων. Οι επαγγελματίες, όμως, της διαχείρισης που αγοράζουν μετοχές δεν μπορούν να περιμένουν τα θετικά νέα. Πληρώνονται για να βλέπουν έξι μήνες μπροστά τουλάχιστον. Γι αυτό και βλέπουμε μια άνοδο σε ορισμένες ελληνικές μετοχές υγειών εταιρειών ή την σημαντική άνοδο στην αγορά των ΗΠΑ.

Η ελληνική αγορά λοιπόν διατηρεί τα επίπεδα τιμών στις 600 – 610 μονάδες διότι δεν είμαστε ούτε στο 2015, ούτε στο 2008. Η κρίση θα είναι σοβαρή, αλλά ένα μέρος θα κριθεί από την αντίδραση των επιχειρήσεων και από τις αποφάσεις στην Ευρώπη. Πάντως δεν θα πρόκειται για τον εφιάλτη που γράφουν οι καταστροφικές εκθέσεις οι οποίες στηρίζονται απλώς σε μελλοντικές προβολές μεγεθών.

Πτώση 3,15% για την μετοχή της Eurobank στα 0,3378 ευρώ με 10,7 εκατ. μετοχές. Βουτιά 4,75% για την Εθνική στα 1,143 ευρώ ύστερα από τα χθεσινά κέρδη. Διακινήθηκαν 4,4 εκατ. μετοχές. Με πτώση 3,10% η Alpha bank στα 0,6056 ευρω και 4,6 εκατ. μετοχές. Αμετάβλητη η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,17 με 2,4 εκατ. μετοχές.

Άνοδος 1,73% ο Οπαπ στα 7,945 ευρώ. Πτώση 2,57% για τον ΟΤΕ στα 11,38 ευρώ. Ράλι 7,20% για την μετοχή της ΔΕΗ στα 2,68 ευρώ. Με άνοδο 1,96% η Ελλάκτωρ στα 0,938 ευρώ. Κέρδη 0,85% για την Autohellas στα 4,76 ευρώ. Κέρδη 2,20% για την Lamda στα 6,03 ευρώ. Με άνοδο 0,49% η Τέρνα στα 8,24 ευρώ. Πτωτικά η Aegean με απώλειες 3,53% στα 5,20 ευρώ μετά την πρόσφατη άνοδο. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 45,2 εκατ. ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Το φως του ήλιου, η υγρασία και η ζέστη αποδυναμώνουν τον ιό, σύμφωνα με έρευνα 

Άρση των μέτρων: Πού, πώς και πότε ξεκινά η διαδικασία – Βήμα-βήμα το επιχειρησιακό σχέδιο 

Ενοίκια: Ποιοι δικαιούνται μείωση και πώς την κατοχυρώνουν – Οδηγός

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΆλλαξε έδρα η Παγκόσμια Ομοσπονδία
Επόμενο άρθροΜέτρα για το Ραμαζάνι-Απαγόρευση προσέλευσης στους χώρους λατρείας (video)