Με ράλι πάνω απο 2% ξεκίνησε η Αθήνα καθώς η προσδοκία για το άνοιγμα της οικονομίας αλλάζει το σκηνικό. Οι αγορές, όπως συνέβη και στις ΗΠΑ προηγούνται των οικονομιών. Και επειδή βρισκόμαστε σε bear market ο δρόμος θα είναι μακρύς. Η οικονομία θα χειροτερεύει, αλλά το σταδιακό άνοιγμα μοιάζει με ένα νέο κύκλο που ξεκινά. Κάθε τομέας θα διαμορφώνεται αναλόγως των πολιτικών και θα ξεκινά. Η οικονομία θα ανακτήσει ένα κομμάτι της δύναμης της και θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που έφερε η κρίση του ιου.

Ταυτόχρονα, οι κυβερνήσεις θα εφαρμόζουν στις πολιτικές τους την μέθοδο “δοκιμή και σφάλμα”.

Σε ότι αφορά την ελληνική αγορά, την τελευταία εβδομάδα είχε διαφανεί ξεκάθαρα ότι, οι συμμετέχοντες δεν επιθυμούν κεφαλαιοποιήσεις του 2015. Συνεπώς , η αγορά μπορεί να κοιτάξει πάνω απο τις 600 μονάδες, όσο σοβαρή κι αν είναι η ύφεση που προαναγγέλεται με οικονομικά μοντέλα προβολής μεγεθών.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται ανοδικά απο το πρωϊ εν μέσω του σταδιακού ανοίγματος των οικονομιών- και τα κέρδη ξεπερνούν το 1% ( Γαλλία 2%, Αυστρία 3% ). Οι αγορές, όμως, έχουν προσδοκίες και απο τις επόμενες συναντήσεις των κεντρικών Τραπεζών, στις 29 Απριλίου της αμερικανικής FED και στις 30 Απριλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η δεύτερη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η Lagarde είχε ζητήσει απο τις κυβερνήσεις να κάνουν περισσότερα καθώς οι οι οικονομίες αναμένουν σοβαρή ύφεση το επόμενο διάστημα.

Άνοδος πάνω απο 2,5%

Στις 622,43 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης σημειώνοντας άνοδο 2,8%. Με ράλυ 6,7% η Eurobank στα 0,36 ευρώ. Ράλι της Εθνικής Τράπεζας στα 1,2035 ευρώ. Ράλι της Πειραιώς στα 1,2305 ευρώ. Ράλι 8% για την Alpha bank στα 0,6548 ευρώ. Κέρδη 3,91% για την Coca- Cola στα 22,90 ευρώ. Κέρδη 3,06% για ΔΕΗ στα 2,762 ευρώ. Κέρδη 2,55% για τον ΟΤΕ στα 11,67 ευρω. Ανοδος 3% για τον Μυτιληναίο στα 6,96 ευρώ. Κέρδη πάνω απο 3% για Αεροπορία Αιγαίου και MOH στα 5,38 ευρώ και 13,44 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 5,6 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔευτέρα,27 Απριλίου.Ταινίες στηνTV.
Επόμενο άρθροΝότια Προάστια: Και γνωστά ονόματα της Αθήνας στη λίστα του… ντελίβερι της κοκαΐνης