Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020, 21:45

Το όνειρο της πρόκρισης -και εν συνεχεία της διάκρισης- στους Ολυμπιακούς Αγώνες πήρε αναβολή και για τον Άλκη Κυνηγάκη, που διεκδικούσε με αξιώσεις ένα εισιτήριο για το Τόκιο, στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα.

Ο Έλληνας αθλητής έδειξε πάντως, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ότι διατηρεί την αισιοδοξία του και την πίστη στις δυνατότητές του, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αθλητή-σύμβολο του open water (και όχι μόνο) στην Ελλάδα, τον Σπύρο Γιαννιώτη, τα χνάρια του οποίου καλείται να… ακολουθήσει.

«Είμαστε αθλητές στην Ελλάδα. Το να αντιμετωπιζουμε πρόβληματα αποτελεί καθημερινότητά μας. Εάν με ρωτούσε κάποιος πριν την πανδημία εάν μπορεί κάτι να μας σταματήσει, θα του απαντούσα ότι αυτό είναι αδύνατον. Πάντα θα βρίσκαμε κάποια λύση. Ήρθε ο covid-19 και όλη αυτή η σιγουριά που είχαμε, άλλαξε μέσα σ’ένα βράδυ», δήλωσε ο Κυνηγάκης και συνέχισε: «Όλη αυτή η κατάσταση, δεν θα το κρύψω, δεν με επηρέασε ψυχολογικά. Το θετικό από όλο αυτό είναι ότι έχουμε άλλη μια χρονιά. Μια δυνατή χρονιά για να κάνουμε κάτι καλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αναφορικά με την φυσική μας κατάσταση, έχουμε βρει κάποιες λύσεις, αν και δεν είναι αρκετές. Ο στόχος μας είναι ένας. Να γυρίσουμε στις πισίνες και στην καθημερινότητά μας και μετά όλα τα υπόλοιπα είναι στο χέρι μας».

Ο κολυμβητής του Παλαιού Φαλήρου είναι ξεκάθαρος αναφορικά με τους στόχους του: «Το όνειρό μου είναι ένα και μόνο. Να μπορέσω να πάω στους Ολυμπιακούς και να διεκδικήσω μια καλή θέση», ενώ μιλάει με θαυμασμό για τον Σπύρο Γιαννιώτη: «Μόνο έμπνευση μπορεί να είναι τόσο για μένα όσο και για όλους μας. Μας άφησε μια κληρονομιά που είναι άσχημο να μην αξιοποιήσουμε και να μην δημιουργήσουμε μια παράδοση στην μαραθώνια κολύμβηση. Πιστεύω ότι είναι υποχρέωση όλων μας».

Ο Κυνηγάκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον προπονητή του, Βαγγέλη Κοζομπόλη, το σωματείο του Παλαιού Φαλήρου, το κολυμβητήριο του Δήμου Αλίμου και την ΚΟΕ για την στήριξή της και έκλεισε την τοποθέτησή του με ένα μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία: «Μόνο ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματά μας και να προχωρήσουμε μπροστά».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020, 21:45

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤρίκαλα: Ανέβασε βίντεο με πυροβολισμούς στο facebook και συνελήφθη
Επόμενο άρθροΝ. Δένδιας: Οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν βοηθούν ούτε την ίδια