Σε φυλάκιση 14 μηνών με αναστολή, με προϋπόθεση να καταθέσει 500 ευρώ σε ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καταδίκασε χθες, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, τον 49χρονο ιδιοκτήτη ταβέρνας στο Μαλάκι, καθώς φέρεται να άνοιξε την ταβέρνα του για να γιορτάσει με τους φίλους του την ονομαστική του εορτή, παρά τις απαγορεύσεις.

Ο 49χρονος είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη και δέχθηκε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ, ενώ πέρασε τέσσερις ημέρες στο κρατητήριο μέχρι να δικαστεί.

Ο αστυνομικός, ο οποίος τον συνέλαβε, κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας, λέγοντας πως όταν έφθασε στην ταβέρνα, μετά την καταγγελία που δέχθηκε η Αστυνομία, είδε εννέα άτομα να κάθονται στα τραπέζια και πως, μάλιστα, ο ένας χόρευε, ενώ η πόρτα και τα παράθυρα της ταβέρνας ήταν ανοιχτά και στο εσωτερικό της ταβέρνας μύριζε φαγητό.

Ο γείτονας του 49χρονου, ο οποίος μένει στο Μαλάκι, κοντά στην ταβέρνα κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης και είπε πως αρχικά βρίσκονταν στο προαύλιο του σπιτιού του, αφού γιόρταζε και ο δικός του γιος και μετά μεταφέρθηκαν στην αυλή του 49χρονου, έξω από την ταβέρνα, γιατί κρύωσαν. Μάλιστα, ανέφερε πως η ταβέρνα του 49χρονου βρίσκεται στο ισόγειο του σπιτιού του και πως στο τραπέζι υπήρχαν μόνο τσίπουρα, φρούτα και ξηροί καρποί, όπου τα μετέφεραν από το σπίτι.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του, ανέφερε πως η μυρωδιά φαγητού από το εσωτερικό της ταβέρνας, οφείλεται στο γεγονός πως η μητέρα του διαμένει σε δωμάτιο δίπλα στην ταβέρνα και μαγειρεύει. Ισχυρίστηκε επίσης, πως δεν δεν χρησιμοποίησε την κουζίνα και πως δεν σκέφτηκε να ανοίξει το μαγαζί του την περίοδο της απαγόρευσης.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του 49χρονου, προτείνοντας φυλάκιση 40 ημερών και καταβολή 600 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό για τον κορωνοϊό. Ο συνήγορος του 49χρονου ζήτησε την αθώωσή του, η οποία απορρίφθηκε.

Ο 49χρονος, τελικά, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή και καταβολή 500 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό, ο οποίος μετά την ανακοίνωση της ποινής άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Προηγούμενο άρθροΤο εντυπωσιακό μοντέλο από την Τσεχία
Επόμενο άρθροCovid-19: Στους 137 οι θάνατοι στη χώρα μας-43 οι διασωληνωμένοι (live)