Σκληρή κριτική στα όσα ανακοίνωσε την Τρίτη 28/4 ο πρωθυπουργός, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «πέρα από το πότε θα βγουν από το σπίτι, οι πολίτες θέλουν να μάθουν πώς θα παραμείνουν όρθιοι στη ζωή τους».

Ο κ. Τσίπρας, στην εισήγησή του σήμερα στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, σημείωσε πως η Ελλάδα θα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση σε όλη την Ευρώπη και αυτό θα έχει την υπογραφή και τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη.

Τόνισε πως η πολιτική που ακολουθείται «θα φέρει ανεργία, λουκέτα και εν τέλει εκλογές με απλή αναλογική, που θα είναι η ευκαιρία για μια άλλη, προοδευτική κυβέρνηση, που θα μας βγάλει από την κρίση όρθιους».

Σημειώνει μάλιστα πως το επόμενο διάστημα το κόμμα θα πρέπει να δουλέψει εντατικά για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις προγραμματικών συγκλίσεων και διεργασιών για μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία.

Ο κ. Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος SPD στη Γερμανία, Borjans, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, καλωσόρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού πολιτικού υπέρ του ευρω-ομολόγου, τονίζοντας τη σημασία που έχει η έγκαιρη θέσπισή του, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την ΕΕ και τη συνοχή της.

«Να μην καταργήσει στην πράξη, η γραφειοκρατία της κυβέρνησης τον κ. Τσιόδρα και την επιστημονική επιτροπή», ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, εστιάζοντας στη λειτουργία του εθνικού συστήματος υγείας από εδώ και πέρα. «Χρειαζόμαστε περισσότερα τεστ για να ξέρουμε πού βαδίζουμε. Υπάρχει εξαρχής έλλειμμα και πρέπει τώρα να καλυφθεί. Λειτουργία επιτέλους των κινητών συνεργείων, του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επισκέψεις στα σπίτια. Ουσιαστική αναβάθμιση του ΕΣΥ και ενίσχυση των νοσοκομείων, όχι μόνο στα λόγια. Ειδικό σχέδιο για την παρακολούθηση και προστασία ευπαθών ομάδων ιδιαίτερα σε ευάλωτες δομές», τόνισε χαρακτηριστικά η προεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Το ΚΚΕ τονίζει πως το διάγγελμα του πρωθυπουργού δείχνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να μετακυλίει την ευθύνη στο λαό, αρνούμενη στην πράξη την κρατική ευθύνη για την πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την προστασία των εργαζομένων. Η άρση των μέτρων θα πρέπει να συνοδευτεί και με την άμεση κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων και των περιορισμών λαϊκών ελευθεριών που πέρασαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Η επόμενη ημέρα, σημειώνει το ΚΚΕ, πρέπει να βρει το λαό όχι απλά έξω από το σπίτι, αλλά πιο δυνατό, οργανωμένο, και αποφασισμένο.

Άνευ ουσίας χαρακτήρισε το διάγγελμα και το σχέδιο του πρωθυπουργού η Ελληνική Λύση, ενώ από το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν πως «ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα της επόμενης μνημονιακής μέρας».

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο μήνυμα του πρωθυπουργού

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο“Τρίποντο” στην εθελοντική αιμοδοσία – ert.gr
Επόμενο άρθροΗ κριτική που γίνεται στα εστιατόρια μου είναι πιο αυστηρή από του MasterChef