Υιοθετώντας τις τεκμηριωμένες, σύγχρονες και αποτελεσματικές υποδείξεις του συνδέσμου των Θεσσαλικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών, όπως αυτές, αναλυτικά, διατυπώνονται στο έγγραφο, που υπογράφει ο πρόεδρός του Αχιλλέας Νταβέλης, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών της Βουλής και βουλευτής Ν. Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή, κατέθεσε, σήμερα, αναφορά στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, ο σύνδεσμος έχει διαπιστώσει ότι οι διαδικασίες συμμετοχής, υλοποίησης και χρηματοδότησης, μέσω  πόρων του ΛΑΕΚ 0,24%, των προγραμμάτων κατάρτισης σύγχρονου e-learning, όπως οι αρμόδιοι φορείς έχουν ορίσει και προσδιορίσει, είναι χρονοβόρες  και πρέπει όχι μόνο να επιταχυνθούν αλλά και να εκσυγχρονισθούν. Η ανάγκη των υποδεικνυομένων στην επιστολή τροποποιήσεων, πέραν της αυταπόδεικτης σπουδαιότητάς της, είναι, περισσότερο από ποτέ, επιτακτική λόγω της κατάστασης της εθνικής οικονομίας, που προκάλεσαν οι, απολύτως απαραίτητοι λόγω της πανδημίας, περιορισμοί.

Η βουλευτής θεωρεί ότι η ταχεία αποκατάσταση των δυσλειτουργιών, που επισημαίνει ο πρόεδρος του συνδέσμου, είναι επιβεβλημένη, εφικτή και εκφράζει την αισιοδοξία της για την άμεση αντίδραση του αρμόδιου υπουργού.

Προηγούμενο άρθροΑ. Γεωργιάδης: Επιδοτούμενα δανειοδοτικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις
Επόμενο άρθρο«Το 2015 δεν μας άφησαν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»