Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η αιματηρή συμπλοκή στα Ανώγεια με απολογισμό δυο νεκρούς από γνωστές οικογένειες της περιοχής και έναν τραυματία. Όλα ξεκίνησαν από έναν καυγά, ώσπου μίλησαν τα όπλα. 30χρονος, πυροβόλησε και σκότωσε 63χρονο συγχωριανό του για να πέσει κι αυτός νεκρός από τα πυρά του γιού του θύματος. Ώρες αργότερα, ο τελευταίος παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές Ρεθύμνου. 

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου στο Περαχώρι Ανωγείων.
Αρχικά , σύμφωνα με μαρτυρίες , υπήρξε  λογομαχία και στη συνέχεια άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε 30χρονο κτηνοτρόφο και σε 29χρονο αθλητή πολεμικών τεχνών, μέλη μεγάλων οικογενειών, που διαμένουν σε απόσταση λίγων μέτρων. Ο κτηνοτρόφος αποχώρησε αλλά λίγο αργότερα επέστρεψε οπλισμένος στο σημείο.

Ο 63χρονος, πατέρας του αθλητή πολεμικών τεχνών, ζήτησε από τον κτηνοτρόφο να φύγει, για να λήξει έτσι το επεισόδιο.  Ο 30χρονος όμως τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.
Τότε ο 29χρονος γιός του 63χρονου, πυροβόλησε,  τραυμάτισε θανάσιμα τον κτηνοτρόφο-δολοφόνο του πατέρα του και διέφυγε.

Ένας κάτοικος που προσπάθησε να  χωρίσει τους εμπλεκόμενους τραυματίστηκε ελαφρά από σφαίρα στο πόδι.
Ο 29χρονος αθλητής πολεμικών τεχνών, περίπου 12 ώρες μετά το μακελειό παρουσιάστηκε με το δικηγόρο του στην Ασφάλεια Ρεθύμνου και παρέδωσε το όπλο του. Φέρεται να υποστήριξε  «Βρισκόμουν στο μπάνιο όταν άκουσα τη μητέρα μου να φωνάζει από το δρόμο. Την ίδια στιγμή ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Πήρα το όπλο μου και βγήκα αμέσως έξω. Στο δρόμο είδα νεκρό τον πατέρα μου. Σήκωσα το όπλο και πυροβόλησα.»

Τις  δυο οικογένειες φέρεται να χώριζαν κτηματικές διαφορές πολλών χρόνων. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι η συμπλοκή των δυο νεαρών γειτόνων, έγινε με αφορμή διένεξη για το σημείο που είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του ο 30χρονος κτηνοτρόφος.

Στα Ανώγεια σήμανε συναγερμός και έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, για να μην υπάρξουν πράξεις αντεκδίκησης.
Νεκροί και τραυματίας διακομίστηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας , όπου έσπευσαν πολλοί  συγγενείς και φίλοι.

Το ένα θύμα , ο 63χρονος , υπήρξε πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων. Ήταν γνωστός δάσκαλος χορού και μαντινα-δολόγος.

Ο 29χρονος, που πήρε εκδίκηση για τη δολοφονία του, είναι ένα από τα 5 παιδιά του. Είχε ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο  και  τις πολεμικές τέχνες, όπου είχε σημειώσει πολλές διακρίσεις και είχε πάρει μετάλλια.

Το δεύτερο θύμα, ο  30χρονος κτηνοτρόφος  ήταν πατέρας δυο μικρών παιδιών, το ένα από τα οποία βαπτίστηκε σήμερα, όπως ορίζει η κρητική παράδοση

Η κηδεία του έγινε το απόγευμα στα Ανώγεια, με την Αστυνομία να έχει πάρει δρακόντεια μέτρα.

Η αστυνομία έχει πάρει δρακόντεια μέτρα καθώς αύριο είναι η κηδεία του 63χρονου και δεν αναμένεται να τηρηθεί η δέσμευση η σορός του να μην έρθει στο σπίτι και να πάει στην έκκλησία, καθώς τα σπίτια των δύο θυμάτνων, είναι το ένα απέναντι από το άλλο και η σορός τους 30χρονου που κηδεύτηκε σήμερα, ήρθε στο σπίτι του.

Περισσότερο φως στο τραγικό περιστατικό θα δώσει τόσο το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, όσο και της βαλλιστικής εξέτασης, όταν ολοκληρωθούν.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρυωτάκης

Σχετική είδηση: Φονική συμπλοκή στα Ανώγεια με δύο νεκρούς και έναν τραυματία- Παραδόθηκε ο γιος του πρώτου θύματος

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠέταξαν νεογέννητα κουτάβια σε κάδο στον Άγιο Λαυρέντιο (βίντεο)
Επόμενο άρθροΒόλος: Καμία παράβαση σε 144 ελέγχους του Λιμεναρχείου για την απαγόρευση μετακίνησης