Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι και οι επιθεωρήσεις εφαρμογής των μέτρων με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ενώ τελευταία ημέρα των μέτρων χθες Κυριακή βεβαιώθηκαν 563 παραβάσεις και έγιναν 5 συλλήψεις.

Αναφερόμενος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ στο νέο σχέδιο που θα εφαρμόσει η ΕΛΑΣ, ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος τόνισε ότι «Οι περιπολίες της Ομάδας ΔΙΑΣ συνεχίζονται με πιο εντατικούς ρυθμούς στις γειτονιές. Θα παρεμβαίνουν όπου υπάρχει συνωστισμός, θα γίνονται συστάσεις και θα δίνουν λύσεις. Επιπρόσθετα ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας που αναμένεται με την επιστροφή στην κανονικότητα να έχει αύξηση. Με την εφαρμογή των μέτρων της καραντίνας σημειώθηκε πτώση 40% γιατί οι πολίτες ήταν στα σπίτια τους και κλέφτες δεν έβρισκαν ευκαιρία να δράσουν».  Πρόσθεσε δε, ότι θα συνεχιστούν τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης στις εθνικές οδούς, καθώς απαγορεύεται η άσκοπη μετακίνηση από τον έναν νομό στον άλλο.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους πολίτες γιατί όπως είπε «πειθάρχησαν οι Έλληνες, γι’ αυτό τα καταφέραμε μαζί»

Υπενθύμισε πως προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ σε όποιον δε φοράει μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως επιβάλλεται.

Εντατικοί έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια

Εντατικούς ελέγχους σε κεντρικούς δρόμους για παράνομα παρκαρισμένα IX αλλά και σε καταστήματα που άνοιξαν σήμερα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούν τα μέτρα προστασίας διενεργεί, από νωρίς το πρωί, η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Οι έλεγχοι για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας διεξάγονται σε Δωδεκανήσου, Εγνατία, Τσιμισκή, Λεωφόρο Νίκης, Σαλαμίνος, Βασ.Όλγας από μεικτά κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας και της τροχαίας. Για την επιχείρηση έχουν επιστρατευτεί και δυο γερανοί που σηκώνουν τα παράνομα παρκαρισμένα ΙΧ.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής, έλεγχοι διενεργούνται και στα καταστήματα που ξεκίνησαν σήμερα τη λειτουργία τους: «Από σήμερα καταργούνται το sms και η βεβαίωση για την κυκλοφορία των πολιτών, όποτε η δημοτική αστυνομία αναπροσαρμόζει τον σχεδιασμό της και επικεντρώνεται στα καταστήματα για να ελέγξουμε, αν τηρούνται τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τους ειδικούς».

Βεβαιώσεις παραβάσεων

Κυριακή 3 Μαΐου

-Για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν (32) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:

(9) στην Αττική,
(7) στην Κεντρική Μακεδονία,
(5) στην Ηπείρου,
(3) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(3) στη Δυτική Μακεδονία,
(2) στη Στερεά Ελλάδα,
(1) στη Θεσσαλονίκη,
(1) στη Δυτική Ελλάδα και
(1) στη Θεσσαλία.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (21) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

Από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.570) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (986) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

-Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (531) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

(244) στην Αττική,
(91) στη Θεσσαλονίκη,
(38) στην Κρήτη,
(33) στην Κεντρική Μακεδονία,
(25) στη Δυτική Ελλάδα,
(21) στη Θεσσαλία,
(21) στην Ήπειρο,
(16) στην Πελοπόννησο,
(11) στη Στερεά Ελλάδα,
(10) στα Ιόνια Νησιά,
(9) στο Βόρειο Αιγαίο,
(6) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
(6) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (62.341) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν (5) παραβάσεις και συνελήφθησαν (5) άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (567) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (545) άτομα.

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΉμουν κρυμμένη, δεν πήγαινα ούτε στο σούπερ μάρκετ
Επόμενο άρθροΟ Κάνιε Γουέστ δώρισε 10 εκατ. δολάρια για το πρότζεκτ Αμερικανού καλλιτέχνη και εκείνος του σχεδίασε σπίτι