Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη στην Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Κρήτη, μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια και υπό το φόβο νέας βεντέτας. Ένας 63χρονος και ένας 30χρονος είναι νεκροί , ενώ ο 29χρονος γιος του πρώτου είναι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και χθες πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα, την ώρα που κηδευόταν ο πατέρας του. Πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο Τετάρτη 6/5 στις 12 το μεσημέρι.

Στην προανακριτική του κατάθεση, ο 29χρονος φερόμενος ως δολοφόνος του Γιώργου Ξυλούρη, ισχυρίστηκε πως το μοιραίο βράδυ διαπληκτίστηκε αρχικά με το θύμα και πίστευε πως το επεισόδιο έληξε σε εκείνο το σημείο καθώς και οι δύο επέστρεψαν στα σπίτια τους.
Δέκα λεπτά αργότερα, άκουσε έναν πυροβολισμό και τη μητέρα του να ουρλιάζει. Πήρε το όπλο του και βγήκε έξω.

Όπως ανέφερε ο 29χρονος, ανασήκωσε το κεφάλι του και διαπίστωσε ότι ο πατέρας του δεν αντιδρούσε και τότε “άδειασε” το δικό του πιστόλι στον Ξυλούρη, ο οποίος ήταν γονατιστός και είχε ακόμα στραμμένο το πιστόλι προς τον 62χρονο.

Την δική του διαφορετική εκδοχή παρουσιάζει ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Μανώλης Καλομοίρης σκότωσε με το ίδιο του το όπλο τον πατέρα του.

Όπως προκύπτει από την δικογραφία και σύμφωνα με τους δικηγόρους του 29χρονου στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν 9 κάλυκες από δύο διαφορετικά όπλα.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε η εισαγγελέας Ρεθύμνου στον Μανώλη Καλομοίρη για το θάνατο του Γιώργου Ξυλούρη. Εναντίον του άσκησε επίσης δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος τρίτου προσώπου, που την ώρα του συμβάντος περνούσε τυχαία από το σημείο.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρυωτάκης, Γιώργος Γεραφέντης, Νεκταρία Μανουσουδάκη

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠόροι 2.778.202 ευρώ σε δήμους που φιλοξενούν μετανάστες και πρόσφυγες
Επόμενο άρθροΧ. Θεοχάρης: Υπάρχει σχέδιο για την στήριξη και επανεκκίνηση του τουρισμού