Με την κατάθεση της πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου συνεχίζεται η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την τυχόν εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis. Η Ξ. Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες άφησε αιχμές για τους πρώην εισαγγελείς Ελένη Ράϊκου και Γιάννη Αγγελή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι και οι δύο έχουν παραλείψεις στο έργο που είχαν αναλάβει.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της φέρεται να έκανε αναφορά σε παραλείψεις και στο έργο της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και το απέδωσε στα αντικειμενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικότερα στη Δικαιοσύνη όσον αφορά στην έρευνα σοβαρών δικαστικών υποθέσεων. Η κ. Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, διέψευσε τον κ.Αγγελή,ο οποίος στην κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της βουλής είχε αναφέρει ότι έμαθε από εκείνη για τον «Ρασπούτιν».

Σχετικά με την χθεσινή πρόταση της ΝΔ για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δ.Παπαγγελόπουλου, με τρία επιπλέον πιθανά αδικήματα -δωροληψία, εκβίαση,σύσταση εγκληματικής οργάνωσης- που κατατέθηκε στην ολομέλεια της Βουλής, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «Βατερλώ» της κυβέρνησης, που θα αποδειχθεί κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής και τονίζουν ότι το αφήγημα της ΝΔ έχει καταρριφθεί. Σε δηλώσεις του χθες ο κ.Παπαγγελόπουλος στην ΕΡΤ, είπε ότι όλα είναι ψέμματα, δεν τον αφορούν και θα το αποδείξει με στοιχεία στην ολομέλεια της βουλής και στην κατάθεσή του.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ Ελλάδα σχεδιάζει την έκδοση δύο νέων ομολόγων
Επόμενο άρθροΘεσσαλία: Πρωτιά στις παραβάσεις για μη τήρηση των αποστάσεων και μη χρήση μάσκας