Για τακτική του «βλέποντας και κάνοντας» στην αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο  Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στην εκπομπή «Οι Απέναντι» στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Χαρίτσης, έκανε λόγο για «κυβερνητικό αλαλούμ» σε ό,τι αφορά στο ύψος της ύφεσης,  αφού όπως ανέφερε, «άλλα λέει ο υπουργός Οικονομικών κι άλλα ο πρωθυπουργός.» Τόνισε ότι «πάμε στη χειρότερη ύφεση» και χαρακτήρισε ασπιρίνες τα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία, όπως είπε, δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση της κρίσης, προσθέτοντας ότι «έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για την ελληνική οικονομία».

«Η κρίση που βιώνουμε αφορά στο σύνολο των οικονομιών οριζοντίως, τα μέτρα όμως που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή της δεν είναι οριζόντια», διεμήνυσε ο κ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι «ενώ χώρες όπως η Γερμανία προχωρούν σε κολοσσιαίες δημοσιονομικές δαπάνες για τη στήριξη των δικών τους οικονομιών, αρνούνται τη δυνατότητα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου να κάνουν το ίδιο» και επισήμανε το «ζήτημα ευθύνης και των κρατών μελών της περιφέρειας, και βεβαίως της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία πρέπει να διεκδικήσει όσα χρειάζεται η οικονομία της χώρας μας».

Για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, τόνισε ότι τώρα κατασκευάζουν νέες κατηγορίες, μια προσπάθεια όμως, που όπως επισήμανε, «θα πέσει στο κενό.»

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, με εξαίρεση τη Γ ‘ Λυκείου συνιστά, όπως είπε «αχρείαστο ρίσκο.» «Η επιστημονική κοινότητα είναι διχασμένη για αυτό το ζήτημα. Το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση, είναι για μια επιστροφή στην κανονικότητα, που είναι επίπλαστη και ενέχει κίνδυνους», επισήμανε.

Για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών τόνισε ότι εφόσον συνεχιστεί η αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης,» οι εκλογές», όπως εκτίμησε «θα είναι αναπόφευκτες». Τέλος χαρακτήρισε αναγκαία, χωρίς ηγεμονισμούς μια προοδευτική λύση για να βγούμε από την κρίση.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔεν θα κόβεται το νερό, κάντε διακανονισμούς μέσω της ιστοσελίδας της ΕΥΔΑΠ
Επόμενο άρθροΑγ. Λαυρέντιος: Αυτοψία στον χώρο εγκατάστασης του Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου