Συμβολική διαμαρτυρία με άδειες καρέκλες, πραγματοποίησαν σήμερα στις 20:00 ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, στην παραλία του Βόλου, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος, ζητώντας να υπάρξουν επιπλέον μέτρα για την εστίαση, η οποία έχει πληγεί οικονομικά εν καιρώ κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ-Μπαρ-Αναψυκτηρίων και Καταστημάτων Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου, έκανε λόγο για μια συμβολική κινητοποίηση:

«Επειδή απαγορεύεται δεν καλέσαμε κόσμο, απλά η άδεια καρέκλα αντιπροσωπεύει έναν συνεργάτη της εστίασης. Αυτές οι καρέκλες θα μείνουν άδειες; Ή θέλουν όλα τα κόμματα να βοηθήσουν πραγματικά, ώστε να ξεκινήσουμε και να προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε όλοι οι επιχειρηματίες της εστίασης;», δήλωσε ο κ. Στεφάνου.

«Πληγωμένη» η εστίαση, δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ-Μπαρ-Αναψυκτηρίων και Καταστημάτων Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου.

Η κυβέρνηση φαίνεται να προχωρεί στην αξιοποίηση περισσότερων εξωτερικών δημόσιων χώρων για τα καταστήματα και στη χρήση εσωτερικών χώρων που περικλείονται από τζάμια, ωστόσο οι καταστηματάρχες εστίασης θεωρούν πως πρέπει να ληφθούν κι άλλα μέτρα, ώστε να «ανασάνουν» οι επιχειρήσεις τους.

Ο κ. Στεφάνου, μιλώντας για τα μέτρα της κυβέρνησης τόνισε πως αποτελούν μέτρα που παραμένουν μόνο στα Μ.Μ.Ε:

«Μέχρι τις 18 Μαΐου, πρέπει να δούμε πως θα πάει η υπόθεση του κορωνοϊού. Εάν τα κρούσματα είναι λίγα, όπως τώρα, έως και μηδενικά, θα είμαστε ευτυχισμένοι, γιατί τα ημίμετρα της κυβέρνησης ίσως γίνουν πιο σωστά μέτρα. Να δοθεί περισσότερος χώρος από τα 3 τετραγωνικά ανά άτομο, να δοθεί περισσότερο χώρος εσωτερικά», ανέφερε ο κ. Στεφάνου.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης ζητούν μείωση του Φ.Π.Α από 24% σε 13%, μείωση του συντελεστή φορολόγησης, επιδότηση των θέσεων εργασίας, αλλά και επιδότηση για την επανεκκίνηση των καταστημάτων, σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου.

«Το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης θα είναι κλείσιμο, γιατί ενδεχομένως να ανοίξει το 20% της εστίασης. Εάν πούμε ότι το 50-60% των καταστημάτων έχουν εσωτερικούς χώρους, δεν θα ανοίξουνε», σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

Να σημειωθεί πως ανάλογες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, από καταστηματάρχες εστίασης σε περισσότερες από πενήντα πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες:


Προηγούμενο άρθρο«Καθαρά» τα τεστ για τον κορωνοϊό
Επόμενο άρθροΉρθε για να μείνει η τηλεργασία στο Δημόσιο (video)