Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού η 12η Μαΐου και η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «επανέρχεται σε αγωνιστική δράση μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων. Με απόλυτο σεβασμό στη Δημόσια Υγεία και την αποφυγή μετάδοσης του νέου ιού».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο) η ομοσπονδία των υγειονομικών: «Στις 12 Μάη επ’ αφορμή την παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού, οργανώνουμε στα Νοσοκομεία Τοπικές μορφές δράσης με Συγκεντρώσεις στις πύλες των Νοσοκομείων για όλο το Προσωπικό, προκειμένου να αναδείξουμε τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος και τα μείζονα εργασιακά αιτήματα των υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων.
Οι ανάγκες της κοινωνίας για ένα σύγχρονο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, είναι πάνω από τους αριθμούς. Δημόσιο Σύστημα Υγείας που θα παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες καλύπτοντας άμεσα τις ανάγκες».

Σε άλλα σημεία της ίδιας ανακοίνωσης αναφέρεται πως: «Χρειάζεται ετήσιο πρόγραμμα μόνιμων προσλήψεων 3000-4000 κατ’ έτος ώστε να καλύπτει τις 1500 αποχωρήσεις που γίνονται ετησίως και σταδιακά να μειώνονται οι κενές οργανικές θέσεις.
Μονιμοποίηση όλων των έκτακτων υπαλλήλων (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ατομικές συμβάσεις εργασίας κλπ ανεξάρτητα ημερομηνιών πρόσληψης).

Είναι πανθομολογούμενη η αναγκαιότητα ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα με αναγνώριση των ασφαλιστικών ετών που διανύθηκαν χωρίς οικονομική επιβάρυνση».

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑυτός είναι ο νεώτερος και πιο πλούσιος αριστοκράτης της Βρετανίας – Αυτά είναι τα προβλήματα του
Επόμενο άρθροΔημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για το άνοιγμα των σχολείων-Τι ορίζει