Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ωστόσο αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στην Πελοπόννησο και τη νότια νησιωτική χώρα και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές βροχές και μικρής διάρκειας καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα και θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση

ΠΕΜΠΤΗ 07-05-2020

Τοπικές βροχές στην κεντρική και νότια χώρα όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα και τοπικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Πελοπόννησο και τη νότια νησιωτική χώρα και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες. Πιθανότητα όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι στα ανατολικά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες το απόγευμα θα περιοριστούν στη δυτική Πελοπόννησο, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους έντονες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο 6 μποφόρ και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Το μεσημέρι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία θα σταματήσουν και σταδιακά θα περιοριστούν στην ανατολική Πελοπόννησο, όπου ο καιρός θα βελτιωθεί το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 και τοπικά στη Θεσσαλία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στις Κυκλάδες και από το απόγευμα στην Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία από τα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν και από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11ως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-05-2020

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα και βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός και μόνο στα βορειοανατολικά τις μεσημβρινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 09-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς και τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 και στα μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα στα δυτικά και νότια αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν στα 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο σε όλη τη χώρα.

ΤΡΙΤΗ 12-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βορειοανατολικά τις απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα είναι κατά 6 με 8 βαθμούς υψηλότερη από τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 βαθμούς.

Πηγή: ΕΜΥ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓιατί ο Αλαφούζος επιτίθεται στον Μαρινάκη και στον Χείριστο Υφυπουργό Αθλητισμού;
Επόμενο άρθροΗ Βίλεμ θέλει να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Βρουσάι