Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ για την έναρξη των εξετάσεων, που αφορούν στα διπλώματα οδήγησης, την αύξηση επιβατών στα ταξί και την προσαρμογή των ΜΜΕ στις σταδιακά αυξανόμενες ανάγκες μετακίνησης.

Όπως είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, από την Δευτέρα 11 Μαΐου αρχίζει ο προγραμματισμός για τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, που αφορούν στα διπλώματα οδήγησης, από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών. Αυτές θα γίνονται στο 50% της διαθεσιμότητας του χώρου για τις θεωρητικές εξετάσεις και στις πρακτικές θα βρίσκεται ένας εξεταστής στο αυτοκίνητο με σύσταση να φορούν μάσκες, τόσο αυτός όσο και ο δάσκαλος και ο υποψήφιος οδηγός. Ο υφυπουργός ενημέρωσε πως, από χθες εισήχθη το «προσωρινό δίπλωμα» με την συνεργασία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής κι όποιος δώσει εξετάσεις στο εξής, δεν θα περιμένει 2-3 μήνες μέχρι την έκδοση του διπλώματος, αλλά από την επόμενη μέρα θα το «κατεβάζει» και θα μπορεί να οδηγεί το όχημά του.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ανήγγειλε, ότι ολοκληρώνεται σήμερα από τα συναρμόδια υπουργεία και υπογράφεται η ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να παίρνουν 2 επιβάτες τα ταξί. Και με βάση κάποιες εξαιρέσεις, που ίσχυαν και πριν, θεωρητικά ένα ζευγάρι με το παιδί του θα μπορεί να μπει στο ταξί, πρόσθεσε. Είπε επίσης πως επιτρέπεται πλέον η τοποθέτηση πλεξιγκλάς στα ταξί, αλλά αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση οδηγού και επιβατών να φορούν μάσκα.

Όπως είπε ο υφ. Υποδομών και Μεταφορών, επειδή από την ερχόμενη Δευτέρα (με το άνοιγμα καταστημάτων και επιχειρήσεων) θα αυξηθεί η κίνηση στα ΜΜΜ, προγραμματίζονται περισσότερα δρομολόγια στους συρμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού και θα προσαρμοστούν αναλόγως και τα λεωφορεία. Όσον αφορά στις  κάρτες απεριορίστων διαδρομών, ενημέρωσε πως όταν γίνει η επαναφόρτιση θα πιστωθούν επιπλέον οι μέρες που δεν χρησιμοποιήθηκαν (λόγω των περιορισμών μετακίνησης) και θα υπάρξει μία επιπλέον έκπτωση 10%, ως επιβράβευση για την σταθερότητα και την αφοσίωση των χρηστών στα ΜΜΜ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κεφαλογιάννης διευκρίνισε ότι τυπικά δεν ισχύει το ζήτημα της πληρότητας του 50%, στα ΜΜΜ, παρόλο που τα μέτρα που έχουν ληφθεί επιτυγχάνουν αυτό τον στόχο, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της εγκυκλίου του ΟΑΣΘ, που έθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, επέμεινε στην λάθος ανάγνωση της απάντησης του υπουργείου, από τον βουλευτή. Είπε πως ο ΟΑΣΘ στην εγκύκλιό του αναφερόταν στο 100% των θέσεων των καθήμενων και όχι της ολικής χωρητικότητας του λεωφορείου, ώστε να υπολογίζεται έτσι με σαφήνεια ο συνολικός αριθμός των επιβατών, που επιτρέπεται να μπουν.

Τέλος ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μία πιο σαφή εικόνα μεταξύ άλλων και για το χρονοδιάγραμμα των έργων του προαστιακού μέχρι το Αίγιο.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤαυτοποιήθηκαν επτά άτομα για επεισόδιο με πυροβολισμούς στα Λαδάδικα τον Δεκέμβριο
Επόμενο άρθροΓενική Συνέλευση και εκλογές για την ΠΕΔΜΕΔΕ Μαγνησίας