«Ρεαλιστικό στόχο» χαρακτήρισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας «το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου την 1η Ιουλίου, υπό προϋποθέσεις«.

«Πρώτη προϋπόθεση» είπε, «είναι να υπάρχει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η διαχείριση των επιβατών από το εξωτερικό που είναι ο βασικός αιμοδότης του ελληνικού τουρισμού».

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό της κυβέρνησης ο κ. Κόνσολας, είπε ότι «βασικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης και προτροπή του Πρωθυπουργού προς του ευρωβουλευτές είναι να πιέσουν τα ευρωπαϊκά όργανα προκειμένου να υιοθετεί ένα ευρωπαϊκό πρωτόκολλο υγείας για την ασφαλή διέλευση και διαμονή. Εάν δεν συμβεί αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα είμαστε σε εγρήγορση και την Παρασκευή το Υπουργείο Τουρισμού θα ανακοινώσει τη δική του πρόταση για την ανάκαμψη του τουρισμού».

Πρόσθεσε δε ότι «την άλλη Παρασκευή σύμφωνα με την σύμφωνη γνώμη του ΕΟΔΥ θα ανακοινωθεί το εθνικό πρωτόκολλο για την ασφαλή μετακίνηση και διαμονή των τουριστών αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων».

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροH E.Σ.Α.μεΑ. για τα τραπεζοκαθίσματα και τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων
Επόμενο άρθρο«Στο μικροσκόπιο της Μαρσέιγ ο Γιαννούλης»