Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό στην ηπειρωτική χώρα έδωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις εκτός νομών, ο υφυπουργός επανέλαβε ότι αυτές επιτρέπονται μόνο για λόγους τροφοδοσίας, υγείας και επαγγελματικής απασχόλησης και εφόσον αποδεικνύονται από τα αντίστοιχα έγγραφα.
Επισήμανε ακόμη ότι η άρση απαγόρευσης των μετακινήσεων για την ηπειρωτική χώρα θα γίνει στις 18 Μαΐου, ενώ αναμένεται στις αρχές Ιουνίου να δοθεί το «πράσινο» φως για τις μετακινήσεις στα νησιά, κάτω όμως από αυστηρούς κανόνες. Θα γίνεται θερμομέτρηση κατά την επιβίβαση και συμπλήρωση ερωτηματολογίου για κάθε επιβάτη ξεχωριστά και η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική από όλους.
Ο μέγιστος αριθμός επιβατών θα είναι ο μισός της δυναμικότητας του πλοίου, ενώ θα επιτρέπεται ένα άτομο σε κάθε καμπίνα, εκτός κι αν πρόκειται για οικογένειες. Επί πλέον οι ίδιοι οι επιβάτες θα πρέπει λαμβάνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓ. Πλακιωτάκης: Στην αναμονή ολοκληρωμένης πρότασης από το ΤΑΙΠΕΔ και για το λιμάνι του Βόλου
Επόμενο άρθρο«Φασιστική η επικήρυξη δημοσιογράφων στον Πειραιά, θλιβερή η αντίδραση Αυγενάκη»