Άνοιξαν σήμερα οι 515 οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα, αλλά με συγκεκριμένους κανόνες για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Μεγαλες ουρές σχηματίζονται στις εισόδους των πλαζ, καθώς είναι περιορισμένος ο αριθμός των λουόμενων. Η τήρηση των μέτρων είναι υποχρεωτική και προβλέπονται «τσουχτερά» πρόστιμα για τους παραβάτες.

Συγκεκριμένα προβλέπονται τα εξής:

  • Στις οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός των λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ. και είναι υποχρεωτική η καταγραφή των παρευρισκόμενων.
  • Η μια ομπρέλα από την άλλη θα έχει απόσταση 4 μέτρα. Δεξιά και αριστερά της ομπρέλας θα υπάρχουν 2 ξαπλώστρες, οι οποίες θα πρέπει να έχουν 1,5 μέτρο απόσταση από τις ξαπλώστρες της διπλανής ομπρέλας.
  • Κάτω από κάθε ομπρέλα μπορούν να κάθονται μέχρι 2 άτομα, εξαιρούνται όμως οι οικογένειες με μικρά παιδιά.
  • Μπαρ, αναψυκτήρια και κυλικεία θα λειτουργούν μόνο για παραλαβή. Απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ.
  • Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο λειτουργίας του καταστήματος. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, ορίζεται στο 1,5 μέτρο, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζομένους. Στα σημεία αυτά απαγορεύεται το delivery.
  • Αν δεν εφαρμοστούν όλα τα μέτρα στις επιχειρήσεις υπάρχει προειδοποίηση για πρόστιμα από 5.000 έως 20.000 ευρώ ακόμα και λουκέτο της επιχείρησης.

Σχετικά με την τήρηση των κανόνων υγιεινής, το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες- καρέκλες μετά από κάθε πελάτη, ενώ στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.

Το προσωπικό υποχρεούται επίσης, να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.

Τέλος, απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας Εκσυχρονισμός του Θεσμικού Πλαισίου για τις θαλάσσια ενδομεταφορές οι αρμοδιότητες αστυνόμευσης στον αιγιαλό και παραλία ασκείται από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ).

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤραγικό τροχαίο στην Αλεξανδρούπολη – 68χρονος σκοτώθηκε όταν τράκαρε με το γιο του (video)
Επόμενο άρθροΤην αλληλεγγύη τους σε Ελλάδα και Κύπρο εκφράζουν οι 27 ΥΠΕΞ της Ε.Ε. – “Εκνευρισμός” στην Άγκυρα