Από την Δευτέρα 15 Ιουνίου θα αρχίσουν να προσγειώνονται οι πρώτες πτήσεις του εξωτερικού προς τη χώρα μας.

Ωστόσο την ημερομηνία αυτή δεν θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των πτήσεων. Αντίθετα θα υπάρξει συγκεκριμένη λίστα χωρών από όπου θα έρθουν οι πρώτοι επισκέπτες, ενώ τα αεροπλάνα θα προσγειώνονται στην αρχή μόνο αεροδρόμιο  Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην λίστα των χωρών που θα έχουν «ελευθέρας» για την Ελλάδα περιλαμβάνονται η Κύπρος, το Ισραήλ, η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία, η Σερβία, η Ρουμανία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Δανία, η Ουγγαρία, η Αλβανία.

Στους επιβάτες που θα φθάνουν μετά τις 15 Ιουνίου, θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορονοϊό και τα τεστ δεν θα είναι υποχρεωτικά.

Γενικότερα, η απελευθέρωση των πτήσεων εξωτερικού προς την Ελλάδα θα γίνει σε τρία στάδια.

Την Τετάρτη 1η Ιουλίου τίθεται σε ισχύ το δεύτερο στάδιο απελευθέρωσης πτήσεων από το εξωτερικό προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ενώ στις 15 Ιουλίου αναμένεται να αρθούν όλοι οι εναπομείναντες περιορισμοί.

Από τις απευθείας πτήσεις στα ελληνικά νησιά θα εξαιρεθούν εγκαίρως οι χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνεται επανεξέταση των δεδομένων του κορονοϊού στις εξαιρούμενες χώρες.

Ανάλογα με την πορεία του κορονοϊού, θα γίνεται επανεξέταση των εξαιρούμενων χωρών ανά τακτά χρονικά διαστήματα

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΥπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Αγ. Βαρβάρα Αττικής
Επόμενο άρθροΗ πρώτη ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη μετά την ανακοίνωση ότι αποχωρεί από την τηλεόραση