Ο Σωκράτης Φάμελλος Βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για «τρία πλήγματα» όσον αφορά το υπό κατασκευή μετρό της πόλης και τις σχετικές ανακοινώσεις που έγιναν χθες από τον αρμόδιο υπουργό.

« Το πρώτο πλήγμα ήταν η καθυστέρηση γιατί το 2020 έπρεπε να χρησιμοποιούμε το 90% των σταθμών. Το δεύτερο πλήγμα ήρθε όταν η Κυβέρνηση αποφάσισε να καταστρέψει τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου και όλα αυτά, θα συνδυαστούν με μια ιδιωτικοποίηση της διαχείρησης την ώρα που παγκοσμίως, λόγω της Πανδημίας, ο ιδιωτικός τομέας αδυνατεί να λύσει σοβαρά προβλήματα».

Σημείωσε μάλιστα ότι η «Κυβέρνηση αμετανόητη προχωρά σε ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία, στις μεταφορές και στην ενέργεια» κάτι που όπως τόνισε είναι «κόντρα στο κύμα. Ένας ιδιώτης σε όλη την Ελλάδα θα έχει το δίκτυο φυσικού αερίου. Το ίδιο συμβαίνει με τον ΑΔΜΗΕ. Καταλαβαίνω τις ιδεοληπτικές εμμονές του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης όμως το συμφέρον της κοινωνίας είναι πάνω από ιδεοληψίες και συμφέροντα».

Όσον αφορά τα γεγονότα στον Έβρο ο κ. Φάμελλος αναρωτήθηκε «είναι fake news του ΣΥΡΙΖΑ ή διάβημα προς την άλλη πλευρά» ενώ παράλληλα τόνισε ότι « αυτό που βλέπουμε το έχει παραδεχτεί και η ΝΔ είναι μια λογική κατευνασμού. Αλλά στην εξωτερική πολιτική η χώρα γίνεται πιο δυνατή όταν έχει αυτόνομη πολυπαραμετρική πολιτική και όχι όταν γίνεται το προκεχωρημένο φυλάκιο μιας δύναμης με αποτέλεσμα να εξυπηρετεί όλες τις εντολές που προκύπτουν από αυτή την επιλογή».

Τέλος ο κ. Φάμελλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις διαφορές στο οικονομικό πρόγραμμα στήριξης της Κυβέρνησης και στο οικονομικό « Μένουμε Όρθιοι 2» του Σύριζα ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι «στο πρόγραμμα της Κυβέρνησης δεν υπάρχουν μόνιμες χρηματοδοτήσεις που αφορούν την κοινωνία, την επιχειρηματικότητα, την εργασία. Στο πρόγραμμα της Κυβέρνησης βλέπουμε καθυστερημένες αντιδράσεις, αποσπασματικές. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο συγκεκριμένο με καθαρές χρηματοδοτήσεις και χωρίς αποκλεισμούς».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ Ελευθερία Ελευθερίου χώρισε και κάνει τις πιο σέξι αναρτήσεις στο Instagram
Επόμενο άρθρο«Προσοχή» στα φανάρια του Περιφερειακού