Τα ισχυρά “χέρια” που αγόρασαν τις τραπεζικές μετοχές οδηγοιύν την αγορά σε κέρδη 4-5% και με οδηγούς την Eurobank, Αlpha και Πειραιώς προκαλούν νέα άνοδο στην Αθήνα 1,65%.

Τα κέρδη που έχουν καταγράψει οι τραπεζικές μετοχές είναι σημαντικά καθώς την τελευταία εβδομάδα η Eθνική έχει σημειώσει 33% και η Eurobank 31,5%. Όλα αυτά εν μέσω της αναθεώρησης του Δείκτη MSCI και των εξελίξεων σε Eurobank και Εθνική. Η μεν πρώτη ξεκινά τις τιτλοποιήσεις ενω αναμένει την πώληση της FPS ενω η Εθνική κλείνει την συμφωνία με την Bain. Και οι υπόλοιπες τράπεζες, όμως, θα ξεκινήσουν τα σχέδια τους όπως έχουν δεσμευτεί. Η Alpha bank με το σχέδιο Galaxy, αλλά και η Πειραιώς υλοποιώντας τα όσα έχει κάνει με την πώληση της εταιρείας κόκκινων δανείων.

Η ελληνική αγορά πλέον έσπασε και τις 645 μονάδες καθώς ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 1,69% φθάνοντας στις 646,21 μονάδες.

Με κέρδη 4,40% η μετοχή της Eurobank έφθασε τα 0, 4038 λεπτά. Ράλυ πάνω απο 4% για Alpha bank και Πειραιώς στα 0,588 ευρώ και 1,285 ευρώ αντίστοιχα. Με άνοδο 3,03% η Εθνική Τράπεζα στα 1,225 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Wall Street: Ράλι με οδηγό την αισιοδοξία για το άνοιγμα της οικονομίας

Η πανδημία «σκοτώνει» τις αεροπορικές εταιρείες: «Βουλιάζουν» με 286 δισ. απώλεια τζίρου

«Πράσινο φως» για τη μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝυφικά σχεδιασμένα για εσάς, Νυφικά εμπνευσμένα από εσάς
Επόμενο άρθροΤι πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση των κλιματιστικών στην εποχή του κορωνοϊού