Ξεκάθαρες απαντήσεις ώστε να μην υπάρξουν μνημονιακές ρήτρες όσον αφορά στα χρήματα από το Tαμείο Ανάπτυξης ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, εκτιμώντας, πάντως, ότι η πρόταση της Κομισιόν κινείται σε θετική κατεύθυνση. O εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει εξηγήσεις από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τη σκληρή στάση πολλών ευρωπαίων ηγετών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι κινείται μεν σε θετική κατεύθυνση η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Οικονομία, ωστόσο με αφορμή τις αναφορές του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, τονίζει ότι υπάρχουν ζητήματα για τα οποία πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις σε σχέση με τις προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν το Ταμείο Ανάπτυξης.

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαιτήσει ξεκάθαρες απαντήσεις από τους φίλους του στο ΕΛΚ που ζητούν το ευρωπαϊκό πακέτο να συνοδεύεται από μέτρα λιτότητας», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1. Πρόσθεσε ότι είναι άλλο να μπουν στόχοι πού θα δοθούν τα χρήματα και άλλο να συνδέονται με μνημονιακού τύπου μέτρα. «Δεν μπορεί να υπάρχουν αστερίσκοι», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό πρόβλημα, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι πέραν από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης πρέπει να δούμε τι συμβαίνει και σημείωσε πως θα πεταχτούν στον δρόμο 10.000 άνθρωποι οι οποίοι είναι νόμιμοι, αναγνωρισμένοι πρόσφυγες.

Αλ. Χαρίτσης: «Το νερό είναι και θα παραμείνει κοινωνικό αγαθό»

Με αφορμή πρωτοσέλιδο της «Αυγής» περί ιδιωτικοποίησης βασικών υποδομών της ΕΥΔΑΠ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μεθοδεύει το ξεπούλημα του νερού.

«Είναι πλέον σαφές πως οι μόνες καθοδηγητικές αρχές που διέπουν τον κ. Μητσοτάκη είναι οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και η περαιτέρω ενίσχυση των μεγάλων συμφερόντων που τον περιτριγυρίζουν. Του το λέμε ευθέως: Να αποσύρει τώρα τους κατάπτυστους διαγωνισμούς. Το νερό είναι και θα παραμείνει κοινωνικό αγαθό» τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού τάχθηκε και το ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑΔΕΔΥ: Εξίσωση ορίων ηλικίας ανδρών-γυναικών για λήψη σύνταξης με ανήλικο παιδί
Επόμενο άρθρο«Ο Δημήτρης Μπέλλος δεν ήθελε να είναι όλη την ώρα με τη Μαρία Μπέη»