Διορθώνει το χρηματιστήριο, όπως και οι ευρωπαϊκές αγορές εν όψει των προσωρινών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της παρέμβασης της Ευρωπαϊκης κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε και ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας η ύφεση θα είναι χαμηλότερη απο τις προβλέψεις των διεθνών οίκων, με βάση ορισμένους πρόδρομους δείκτες της ελληνικής οικονομίας. Η παρέμβαση επίσης της ΕΚΤ αναμένεται να επηρεάσει τις αγορές και κυρίως τα όσα θα πεί κατά τις ανακοινώσεις.

Η ελληνική αγορά η οποία δεν ακολούθησε στην ισχυρή άνοδο των αγορών, εξαιτίας και της πρόσφατης υποβάθμισης των τριών ελληνικών τραπεζών απο τον Δείκτη Msci standard. Παραμένει μια αναδυόμενη αγορά που επηρεάζεται έντονα και απο την έλλειψη βάθους. Η συνέπεια, συνήθως, είναι ότι, στην πτώση σημειώνει μεγαλύτερες απώλειες, αλλά και στην άνοδο δεν εμφανίζει ισχυρά κέρδη.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,61% και κινείται στις 669,09 μονάδες.

Με πτώση 0,23% η Eurobank στα 0,3963 ευρώ και 1,1 εκατ., μετοχές. Βουτιά 2,65% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,324 ευρώ. Με οριακές απώλειες στα 0,6086 ευρώ. Πτώση 1,25% για την Πειραιώς στα 1,421 ευρώ. Πτώση 0,30-0,40% σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ στα 12,5 ευρώ και 8,765 ευρώ αντίστοιχα. Πτώση 3,29% η ΜΟΗ στα 15,29 ευρώ. Πτώση 2,06% η Γεκ- τέρνα στα 6,66 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 6 εκατ. ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

O κορωνοϊός χωρίζει σε τρεις κατηγορίες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες

ΔΕΗ: Για Σεπτέμβριο μετατίθεται το μεγάλο πακέτο τιτλοποίησης χρεών

Η Μέρκελ ρίχνει 130 δισ. ευρώ στη γερμανική οικονομία

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυνεδριάζει το απόγευμα η προανακριτική επιτροπή για Παπαγγελόπουλο – Κατάθεση Τουλουπάκη στον Άρειο Πάγο
Επόμενο άρθροΑποκάλυψε πότε σταματάει τη δημοσιογραφία