Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στη χώρα. Η Πολιτική Προστασία αποφάσισε, να επιστρέψει στην καθημερινή ενημέρωση, δείγμα της ανησυχίας για το πού μπορεί να οδηγήσει η υπερβολική χαλάρωση και ο εφησυχασμός.

Παρακολουθείστε απευθείας στην ΕΡΤ1

Χθες το απόγευμα ανακοινώθηκαν 97 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό και 29 εντοπίστηκαν σε μαζικούς ελέγχους στην Ξάνθη. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι 3.049. Καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι και έτσι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη χώρα μας από την πανδημία είναι 182.

Κορονοϊός: 97 κρούσματα σε τέσσερις μέρες-Συνολικά 182 θάνατοι-Τσουχτερά πρόστιμα-Αποκλεισμός 60 ημερών (video)

Όποιος νομίζει ότι έχουμε απαλλαγεί από τον κορονοϊό κάνει λάθος, προειδοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι σε εγρήγορση και να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα, στον απόηχο των φαινομένων μαζικού συγχρωτισμού που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο, όπως σε Ναύπακτο και Μύκονο, όπου σε μπαρ επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ και λουκέτο 60 ημερών, προκαλώντας τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών.

Αύξηση των κρουσμάτων- Προβληματισμός από εικόνες συγχρωτισμού σε παραλίες και beach bar (video)

«Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας πανικός αλλά θα πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη εγρήγορση» τόνισε χθες μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος αναφορικά με την αύξηση των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν στη χώρα μας τις τελευταίες 4 ημέρες.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση και εφησυχασμό, ο κορονοϊός είναι εδώ και αντεπιτίθεται. Η μη τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας και συμπεριφορές ανεύθυνες, ενισχύουν την αλυσίδα μετάδοσης του ιού», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται σε 3.049.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροOTE Estate: Πωλητήριο στο κτίριο της Γερμανός στην Εθνική Οδό
Επόμενο άρθροΠοιους «χτυπά» στοχευμένα τον Ιούνιο η Εφορία