Μεγαλύτερες επενδύσεις στο ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων προανήγγειλαν οι επικεφαλής της ΑΒ Βασιλόπουλος και της METRO ΑΒΕΕ κατά τη συζήτηση για το μέλλον και τις προκλήσεις του λιανεμπορίου στο πλαίσιο των εργασιών του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Τόσο ο κ. Βασίλης Σταύρου, διευθύνων σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, όσο και ο κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης, διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΤRO ΑΕΒΕ σημείωσαν πως τα επενδυτικά προγράμματα των εταιρειών τους θα υλοποιηθούν κανονικά, ωστόσο θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Και τούτο καθώς η κρίση της πανδημίας ενίσχυσε τη ζήτηση στο διαδικτυακό κανάλι των πωλήσεων, η οποία και παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον κ. Σταύρου το 2020 συνολικά θα είναι μια ανοδική χρονιά για το λιανεμπόριο παρά την ύφεση που αντιμετωπίζει η χώρα. «Αν και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα ακολουθήσει μετά τον Σεπτέμβρη δεν αναμένω να υποστεί ο κλάδος μεγάλες πιέσεις από την γενικότερη ύφεση που βιώνει- και θα βιώσει το επόμενο διάστημα- η χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παντελιάδης απ’ την πλευρά του προσδιόρισε την αύξηση ωστόσο ως «όχι κάτι το θεαματικό» σε αντίθεση με την εκτίναξη που σημειώθηκε κατά το δίμηνο του lockdown. Μάλιστα εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτικός για τις πωλήσεις στο β’ εξάμηνο συνδέοντας την εξέλιξη τους με την κατάσταση στο μέτωπο της οικονομίας, ιδίως με την απώλεια της φετινής τουριστικής σεζόν.

Εξάλλου τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Σταύρου εξέφρασαν την άποψη ότι η υψηλή που ζήτηση που καταγράφηκε σε είδη πλην τροφίμων κατά τη διάρκεια της καραντίνας στα σούπερ μάρκετ ήταν συγκυριακό αφού όλα τα υπόλοιπα καταστήματα ήταν κλειστά.

Αμφότεροι συμφώνησαν ότι η πρόκληση της εποχής του κορωνοϊού ήταν η προστασία εργαζομένων και καταναλωτών, η διαχείριση και διατήρηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και η προσαρμογή στις νέες τάσεις, κυρίως στις απαιτήσεις των καταναλωτών μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο κ. Παντελιάδης είπε οτι το Σούπερ Μάρκετ απέκτησε σημαντικό ρόλο στην ελληνική κοινωνία. «Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή. Τρέχαμε να καλύψουμε την αυξημένη ζήτηση και συνεπώς προβήκαμε σε προσλήψεις και στα καταστήματα αλλά και στις υπηρεσίες διανομής και ηλεκτρονικού καταστήματος».

Αναφορικά με τις οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να αφήσει η πανδημία στη χώρα ο κ. Παντελιάδης υπογράμμισε σχετικά: «δεν νομίζω ότι θα βιώσουμε κάτι χειρότερο από αυτά που βιώσαμε στο παρελθόν, δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει μείωση σε μισθούς ή σημαντική μείωση σε θέσεις εργασίας».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 11 νέα κρούσματα – Κανένας θάνατος

Τουρκία – Προκλήσεις: 69 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου μετά τη συμφωνία με Ιταλία για την ΑΟΖ

Καταδικάστηκε η Bar Refaeli για φοροδιαφυγή: Ποινή φυλάκισης για τη μητέρα της

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ «Πρωτοσέλιδος» αφιερώνει «Τιμής και Μνήμης Ένεκεν» στους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο, και ευχαριστεί τον Δημήτρη
Επόμενο άρθροΞεκινά τη Πέμπτη ο «Mεγάλος περίπατος»- Αλλάζει «πρόσωπο» η Αθήνα-32 απαντήσεις του Δήμου Αθηναίων (video)