«Με προσοχή και υγειονομική ασφάλεια οργανώνουμε το άνοιγμα του τουρισμού» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή τόνισε ότι «στις 15 Ιουνίου ανοίγουν οι πτήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και από τα χερσαία σύνορα, η πολιτική προστασία έχει ετοιμαστεί για τους ελέγχους, το υπουργείο Υγείας ενισχύει τις δομές σε νησιά και σε άλλες περιοχές έτσι ώστε να υπάρχει το επιχειρησιακό σχέδιο. Είναι έτοιμα τα νησιά να υποδεχθούν τους τουρίστες, αυτή τη χρονιά αναμένουμε λιγότερο κόσμο άρα η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας θα είναι μικρότερη. Σε κάθε περίπτωση όμως από την υγειονομική κρίση κερδίσαμε την ενίσχυση του συστήματος υγείας αλλά και της ασφάλειας του τουριστικού προϊόντος και των τουριστικών προορισμών, μέσα από τη συνεργασία με γιατρό που θα κάνει τη ξενοδοχειακή μονάδα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα περιστατικά. Σε σχέση με τους προορισμούς η ενίσχυση κάθε προορισμού και το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί θα είναι μία γνώση επιχειρησιακή την οποία θα μπορούμε να υλοποιούμε κάθε καλοκαίρι».

Ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι με βάση τους όρους για τις αερομεταφορές που έχουν ανακοινωθεί από τις 15 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου χωρίζονται τα αεροδρόμια σε δύο κατηγορίες: Ανοίγουν τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τα χερσαία σύνορα. Θα γίνονται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι και σε αεροδρόμια μη επιβαρυμένων περιοχών και οι γιατροί θα μπορούν να ελέγχουν το επιδημιολογικό φορτίο που εισάγεται στη χώρα. Ακόμη, στα αεροδρόμια και στις περιοχές εισόδου θα υπάρχει πλήρης έλεγχος των επιβατών, όπως γίνεται σήμερα και επιβολή καραντίνας όπου είναι απαραίτητο.

Σχετικά με το θέμα της αστικής ευθύνης, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «πέρασε διάταξη στο νομοσχέδιο με την οποία αναγνωρίζεται ότι οι ξενοδόχοι και οι επιχειρήσεις του τουρισμού δεν έχουν ευθύνη εφόσον τηρούνται τα πρωτοκόλλα. Η χρονιά αυτή προφανώς θα είναι δύσκολη όμως η προσπάθειά μας είναι να τρέξουμε τα πράγματα να δείξουμε την ετοιμότητα της χώρας, να χτίσουμε στην επιτυχία που έχουμε στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και έτσι να ετοιμαστούμε για την επόμενη χρονιά που έχει όλες τις προϋποθέσεις να είναι πολλή καλή».

Ο υπουργός καταλήγοντας τόνισε ότι «πολλά από τα μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών τουρισμού έχουν ήδη ανακοινωθεί και θεσμοθετηθεί και θα ανακοινωθούν και άλλα. Η ζήτηση είναι θολή, οι πολίτες δεν ξέρουν εάν και πότε θα πάνε διακοπές. Περιμένουν να διαμορφωθούν οι συνθήκες για να εκδηλωθεί η επιθυμία του ταξιδιού. Πάντως η εικόνα αρχίζει και ξεκαθαρίζει και οι χώρες αρχίζουν και ανταποκρίνονται και τα πράγματα γίνονται πιο σαφή. Είναι μακρόσυρτη διαδικασία».

Πηγή Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚ.Α.Καραμανλής: Το νερό είναι δημόσιο αγαθό-«Παραμύθια»  τα περί ιδιωτικοποίησης
Επόμενο άρθροΣτ. Πέτσας: Δεν χρειάζεται καθολικό lockdown αλλά περιορισμός κινήσεων-Η χθεσινή συμφωνία για ΑΟΖ πρόκριμα και για άλλες (video)