Ξεκίνησαν σήμερα οι πρώτες παρεμβάσεις για τον «Μεγάλο Περίπατο» στο κέντρο της Αθήνας. Το έργο άρχισε από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και την οδό Ηρώδου Αττικού.

Η Βασιλίσσης Όλγας μεταμορφώνεται με ήπιες βαφές οδοστρώματος, ενώ από τη λεωφόρο περνούν πια μόνο μέσα μαζικής μεταφοράς και οχήματα του δήμου για να καθαρίσουν το δρόμο, καθώς και όσοι θέλουν να εισέλθουν με όχημα στο Ζάππειο, κατόπιν ελέγχου από τη δημοτική αστυνομία. Επίσης, επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων κατοίκων της περιοχής.

Στόχος των έργων είναι να αυξηθεί ο δημόσιος χώρος για τους πεζούς και τους ποδηλάτες.

«Προσφέρουμε στους Αθηναίους 50.000 τ.μ. δημόσιου χώρου, έναν Μεγάλο Περίπατο, κοντά στα 7 χιλιόμετρα» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Βασίλης Αξιώτης, αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, τόνισε ότι οι παρεμβάσεις «αφορούν σε ήπιες βαφές οδοστρώματος για να αποδώσουμε μεγαλύτερο δημόσιο χώρο στους πεζούς και τους ποδηλάτες».

Από το πρωί της Κυριακής, οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν στην πλατεία Συντάγματος και στην Πανεπιστημίου, όπου θα πεζοδρομηθούν τρεις από τις έξι λωρίδες και θα δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος.

Κατά τη διάρκεια των έργων για τον «Μεγάλο Περίπατο», θα υπάρχουν ήπιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Από τις αρχές Ιουλίου θα αρχίσουν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό τρίγωνο – ιστορικό κέντρο.

Ο «Μεγάλος Περίπατος» περιλαμβάνει και τη Μητροπόλεως, την Ερμού, την περιοχή της Πλάκας και του εμπορικού τριγώνου. Στόχος είναι η Αθήνα να αποκτήσει έναν από τους ομορφότερους περιπάτους της Ευρώπης.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου, Μάριος Κωνσταντινίδης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ βιταμίνη D μπορεί να προστατεύει από τον καρκίνο
Επόμενο άρθροΠαίρνει την ευρωπαϊκή άδεια ο Παναθηναϊκός!