Έντεκα νέα κρούσματα κορονοϊού και κανένας θάνατος καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην χώρα μας. Στην Ξάνθη, δύο δάσκαλοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό με αποτέλεσμα να κλείσουν 5 δημοτικά σχολεία για 10 μέρες ενώ 80 εκπαιδευτικοί έχουν ήδη μπει σε καραντίνα. Στη Λαμία θετικά στον κορονοϊό βρέθηκαν χθες τα 4 μέλη οικογένειας μεταξύ αυτών και ένα βρέφος δύο μηνών και στη Θεσσαλονίκη μια φοιτήτρια που ήρθε οδικώς από το Λονδίνο, ενώ κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Βόλου για ζευγάρι που ήρθε από τη Γερμανία και έσπασε την καραντίνα μεταδίδοντας τον ιό σε τριμελή οικογένεια.

Στην Ξάνθη, όπως ανακοινώθηκε τελικά δεν θα μεταβούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ για ελέγχους διότι οι εκπαιδευτικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα χωρίς κανείς να εμφανίζει συμπτώματα, ενώ δεν είχαν έρθει σε επαφή με παιδιά καθώς τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας. Σε περίπτωση που εμφανίσει κάποιος συμπτώματα θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο.

Συναγερμός έχει σημάνει και στον δικαστικό /δικηγορικό κόσμο. Για προληπτικούς λόγους, έκλεισαν τα δικαστήρια και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ έξι περιοχές συγκεντρώνουν το υψηλότερο φορτίο κρουσμάτων του κορονοϊού. Πρόκειται για τους νομούς Λάρισας, Αργολίδας, Ξάνθης, Καστοριάς, Κοζάνης και το Άγιο Όρος.

Κρίσιμο, χαρακτήρισε το επόμενο 10ήμερο για την πορεία της νόσου ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, καθώς όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα είμαστε υποχρεωμένοι να ισορροπήσουμε ανάμεσα στη διαφύλαξη όσων κατακτήσαμε έως τώρα και στο άνοιγμα του τουρισμού.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν υπάρχει σημαντικό ιικό φορτίο τις τελευταίες εβδομάδες και πως καταβάλλεται προσπάθεια να εξοπλιστούν κάποια κομβικά νησιά με ειδικά μηχανήματα «Point of Care», ώστε να αποτελέσουν μία πρώτη γραμμή άμυνας για τον τοπικό γιατρό.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚαμπάνια ευαισθητοποίησης από τη CSL Behring για την Αιμορροφιλία 
Επόμενο άρθροΔωρεά μηχανημάτων στο Κέντρο Υγείας του Δήμου Κρανιδίου από το Metropolitan Hospital