Αν ο καλός οιωνός σημαίνει ένα σημάδι, ένας λόγος αισιοδοξίας, τότε ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Οιωνός» στο ερασιτεχνικό μπάσκετ της Αθήνας, δικαιολογεί με τη δράση του την αισιοδοξία, ότι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό βάσης, υπάρχουν σοβαροί λόγοι να αισιοδοξούμε, παρά το δύσκολο περιβάλλον για την επιβίωση συλλόγων που βασίζονται κυρίως στην τσέπη των μελών τους.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1999 και εκτός από μπάσκετ, έχει δώσει δείγματα αυξημένης κοινωνικής ευαισθησίας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, δηλαδή στα πρώτα του βήματα, πρωτοστάτησε με άλλους φορείς και κατοίκους της περιοχής, στη διάσωση του χώρου του παλιού και ρημαγμένου εργοστασίου της «Θερμίδας» στη Ριζούπολη, ώστε να γίνει χώρος πρασίνου και αθλητισμού και όχι τσιμεντένιο μεγαθήριο. Εκεί άλλωστε πρωτογνωρίσαμε το σύλλογο και τελικά ο αγώνας αυτός έληξε με μεγάλη επιτυχία.

Πρόσφατα το Δεκέμβριο του 2019 πρωτοστάτησε στη διοργάνωση τουρνουά μπάσκετ «αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες».

Για το σύλλογο μας μίλησε ο γραμματέας του Νίκος Παπαδόπουλος.

-Πόσα τμήματα διαθέτει ο σύλλογος;

-O Oιωνός διαθέτει ανδρικό τμήμα που αγωνίζεται στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ και επιπλέον διαθέτει εφηβικό, παιδικό, τμήμα κορασίδων και γενικά όλα τα τμήματα υποδομών. Το γήπεδο που χρησιμοποιεί για προπονήσεις είναι το ανοιχτό γήπεδο (δημοτικό – Δήμος Αθηναίων) της Συρακουσών, στο οποίο ο σύλλογος βρέθηκε στην ανάγκη να πραγματοποιήσει εργασίες με δικά του έξοδα για να είναι λειτουργικό. Το κλειστό γήπεδο το οποίο χρησιμοποιεί για να δίνει τους εντός έδρας αγώνες, είναι αυτό της Γκράβας.

-Πόσοι είναι οι ενεργοί αθλητές του συλλόγου;

-Συνολικά σε όλα τα τμήματα, αθλούνται 180 άτομα.

-Ποια είναι η οργανωτική κατάσταση του συλλόγου, μετά τη διακοπή των δραστηριοτήτων λόγω του κορονοϊού;

-Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την πανδημία, έχει δυσκολέψει τη ζωή του συλλόγου, όπως και άλλων αθλητικών σωματείων άλλωστε, αφού ο σύλλογος δεν έχει πάρει τουλάχιστον τα 15 τελευταία χρόνια καμία επιχορήγηση, γεγονός που τον αναγκάζει να επιχειρεί μέσα από τις συνδρομές των μελών του, να καλύψει το ενοίκιο και τους λογαριασμούς των γραφείων, τις επισκευές που προαναφέραμε και το αθλητικό υλικό.

Ενδεικτικά για τα έξοδα του συλλόγου, να αναφέρουμε ότι ένα νέο δελτίο για να εκδοθεί πρέπει να καταβληθεί παράβολο 15 ευρώ, ενώ ένα ήδη υπάρχον δελτίο για να ανανεωθεί σε ετήσια βάση κοστίζει 5 ευρώ. Άλλα 40 ευρώ είναι το παράβολο για συμμετοχή στο πρωτάθλημα, ενώ κατά μέσο όρο κάθε αγώνας, κοστίζει 50 ευρώ. Αυτά τα ποσά πρέπει να πολλαπλασιαστούν για κάθε αγωνιστικό τμήμα του συλλόγου. Ο σύλλογος καλύπτει κυρίως τις περιοχές Πατήσια, Γαλάτσι, Λαμπρινή, Περισσό.

Συνέντευξη: Nάσος Μπράτσος

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠανδημίες και πολιτικές λύσεις σε επιστημονικά θέματα
Επόμενο άρθροΤην επανέναρξη του τουρισμού ανακοινώνει από την Σαντορίνη ο Κυρ. Μητσοτάκης