Ο Νίκος Ρωμανός, Διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, μίλησε στη Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.
« Οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της παιδείας πρέπει να ξεκινούν από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και όχι να αφήνουμε ανέγγιχτο ένα ολόκληρο σύστημα που καθορίζει και την Παιδεία και να αλλάζει μόνο το σύστημα εισαγωγής για να λέμε ότι κάτι κάνουμε και τελικά να ταλαιπωρούμε οικογένειες και παιδιά» είπε ο κ. Ρωμανός ξεκαθαρίζοντας ότι το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί.

Όσον αφορά τον Τουρισμό που ανοίγει σήμερα τις πόρτες του στους κατοίκους του εξωτερικού ο κ. Ρωμανός τόνισε ότι « έχουμε καταφέρει να θεωρούμαστε μία από τις ασφαλέστερες χώρες και αυτό είναι πολύ σημαντικό εφόδιο για να κερδίσουμε ότι μπορούμε από το χαμένο έδαφος του Τουρισμού» ενώ συμπλήρωσε ότι « ένα μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ εξαρτάται από τον τουρισμό για αυτό ακριβώς εργαζόμαστε στο πως θα αξιοποιήσουμε και πως θα οργανώσουμε την ατμομηχανή της βιομηχανίας μας αλλά παράλληλα και στο πως θα αναμορφώσουμε το αναπτυξιακό μας μοντέλο και σε άλλους τομείς. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα δούμε την παρουσίαση ενός πλαισίου το οποίο θα το δούμε ολοκληρωμένο στη ΔΕΘ. Το μεγάλο κομμάτι του «Recovery plan» αφορά το 21. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ώστε αυτά τα λεφτά να μην σπαταληθούν, όπως σπαταλήθηκαν επί δεκαετίες σε αυτή τη χώρα, αλλά να επενδυθούν ούτως ώστε να αλλάξουν πραγματικά την εικόνα της χώρας. Αυτός είναι ο στόχος» είπε χαρακτηριστικά.

Για την στάση της Τουρκίας ο Διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ υπογράμμισε ότι  «αυτό που αυξάνει τον εκνευρισμό της Τουρκίας είναι οι κινήσεις που έχουν γίνει στο διπλωματικό πεδίο. Στην υπογραφή ΑΟΖ με την Ιταλία αλλά και μια σειρά κινήσεων στο επόμενο διάστημα σήμερα ο κ. Δένδιας θα είναι στο Παρίσι στα τέλη της εβδομάδας θα είναι στην Αίγυπτο. Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το Ισραήλ. Ο κ. Μακρόν είπε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την παραγωγή οποιουδήποτε αποτελέσματος από το ψευδό-σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης έχουμε ανάλογες δηλώσεις από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ηγεσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την Εθνική Γραμμή. Γκρινιάζει γιατί δεν κάνει Συμβούλιο Αρχηγών. Το λένε κάθε εβδομάδα. Η απόφαση θα παρθεί από τον Πρωθυπουργό που έχει ολόκληρη την εικόνα και ξέρει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή όσον αφορά την εξυπηρέτηση των Εθνικών συμφερόντων.»

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠροϋπολογισμός: «Τρύπα» €5 δισ. – Πτώση 33% στις εισπράξεις φόρων τον Μάιο
Επόμενο άρθροΗ παιδική φωτογραφία και το χρώμα που δεν αγαπά, αλλά πάντα της φορούσαν