Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελοπουλου στη προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Εν τω μεταξύ η επιτροπή παρέλαβε υπόμνημα του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή στο οποίο κάνει αναφορά για παραδικαστικό κύκλωμα και παραθέτει, όπως ο ίδιος λέει, γεγονότα και στοιχεία που αφορούν την υπόθεση.

Αντίγραφο της συνομιλίας του με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, που έλαβε χώρα στο εξωτερικό την 21η Μαΐου 2016 απέστειλε σήμερα το πρωί στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνή.
Σε επιστολή που συνοδεύει το ηχητικό υλικό, ο κ. Μιωνής υποστηρίζει πως ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής του είπε ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και πως, «κάποιοι βγάζουν λεφτά» ενώ ο Παπαγγελόπουλος «έκανε το δικό του outsourcing».

Ο Μιωνής στην επιστολή του επαναλαμβάνει πως ο Νίκος Παππάς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με οποιαδήποτε πράξη εκβίασης αλλά υποστηρίζει πως «γνώριζε όπως και πολλοί άλλοι, ότι ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος και η ομάδα του «είχαν τη δική τους ατζέντα» και «έβγαζαν πολλά λεφτά».

Επίσης ο κ. Μιωνής καταγγέλει πως ο κ. Παππάς του ζήτησε να μεσολαβήσει ώστε ο Παπασταύρου «να βγει να μιλήσει» για την σύζυγο του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Ο επιχειρηματίας δικαιολογέι την απόφαση του να καταγράψει τη συνομιλία του με τον πρώην υπουργό προκειμένου, όπως ισχυρίζεται, να προστατεύσει τον εαυτό του, τους συνεργάτες του και την οικογένειά μου αλλά και για και για να αποδείξει, όπως λέει, τον εκβιασμό που δεχόταν. «….ήταν μονόδρομος για εμένα η καταγραφή της συνομιλίας μου με τον Νίκο Παππά, ούτως ώστε να αποκαλύψω αυτά που συνέβαιναν και να προστατεύσω τον εαυτό μου και την νομιμότητα», καταλήγει ο κ. Μιωνής στην επιστολή του.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτο μικροσκόπιο η Θράκη και η Θεσπρωτία
Επόμενο άρθροΗ Ναταλία Γερμανού έχει γενέθλια κι αποκάλυψε την ηλικία της