Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού έρχονται να μας υπενθυμίσουν πως η πανδημία δεν πέρασε και ο κίνδυνος διαρκώς ελοχεύει.
Επτά νέα κρούσματα κορονοϊού διαγνώστηκαν στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Πρόκειται για δύο αδελφές και άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τους. Η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Στην περιοχή σπεύδει σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να δώσει επιτόπου κατευθύνσεις για τις περαιτέρω ενέργειες, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο λήψης τοπικών περιοριστικών μέτρων. Κλειστά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά.

Σε κατάσταση συναγερμού τίθεται η Παραμυθιάς μετά την παρουσίαση των 7 κρουσμάτων μέσα σε ένα 24ωρο. Τα πέντε νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής.
Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται προσωπικό του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς ενώ εκφράζονται έντονοι φόβοι για διασπορά λόγω των επαγγελματικών και κοινωνικών επαφών που είχαν τα ήδη επιβεβαιωμένα περιστατικά. Στην Παραμυθιά αναμένεται σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Ήδη δύο αδελφές, 52 και 59 χρονών είχαν μεταφερθεί από το βράδυ του Σαββάτου και νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενώ τα πέντε νεότερα κρούσματα, που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό καθώς κρίθηκε ότι δεν χρήζουν νοσηλείας.

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φιλιατών όπου είχε μεταφερθεί αρχικά η 52χρονη έχει τεθεί σε 7ήμερη καραντίνα και τις επόμενες μέρες θα υποβληθεί σε τεστ, ενώ έλεγχος αναμένεται να γίνει σε όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας της Παραμυθιάς, το οποίο ανακοίνωσε ότι για μία εβδομάδα θα εξυπηρετεί ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ καθώς αναστέλλεται η συνταγογράφηση και η εξέταση τακτικών περιστατικών, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους χώρους του ΚΥ και θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη.

Μετά από συνεννόηση του Δημου Σουλίου, με την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και τον ΕΟΔΥ οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Σουλίου, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυντάξεις: Ποιες καταβάλλονται σήμερα
Επόμενο άρθροΝέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο