Με εισήγηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ξεκινά το μεσημέρι της Πέμπτης το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο για τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Εργασιακό Περιβάλλον – Ευημερία μέσω της Διαφορετικότητας», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται στην προαναγγελία για το Συνέδριο, «η Ελληνική Κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, έχει θέσει ως προτεραιότητα την προστασία της ζωής, της δημόσιας υγείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η συμμετοχή του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στις κεντρικές εισηγήσεις του Συνεδρίου σηματοδοτεί το γεγονός ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της ελληνικής Κυβέρνησης».

Το Συνέδριο έχει στόχο να ανοίξει το δημόσιο διάλογο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εργασιακό περιβάλλον, καθώς και να αναδείξει τον ρόλο των επιχειρήσεων στην αλλαγή των κοινωνικών αντιλήψεων και συμπεριφορών.

Στους εναρκτήριους χαιρετισμούς θα συμμετέχουν και οι:

Erna Solberg, Πρωθυπουργός της Νορβηγίας

Michele Bachelet, Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής

Robert Oliphant, Υφυπουργός Εξωτερικών του Καναδά

Dunja Mijatović, Επίτροπος Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης

Sandra Ojiambo, Διευθύνουσα Σύμβουλος & Εκτελεστική Διευθύντρια, Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, θα ανοίξει το Συνέδριο και θα καλωσορίσει τους ομιλητές ως Πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το Συνέδριο διοργανώνουν οι Γενικές Γραμματείες Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για εγγραφή στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ
Επόμενο άρθροΚάποτε τα κοριτσάκια τσίριζαν για τον Ρουβά, τώρα τσιρίζουν για εμάς